menu
Steylaerts Logo
23 maart 2017

Badkamerrenovatie boost de prijs van uw woning

Voor de renovatie van een badkamer moet u met heel wat factoren rekening houden. Gaat u de leidingen vernieuwen? Wat met de verlichting? Welke nieuwe tegels kiest u? Is het misschien het moment om voor een andere indeling te kiezen en het bad te vervangen door een inloopdouche? Hoe krijgt u in hemelsnaam deze werken naadloos op elkaar afgestemd? Wel helemaal uitgebroken en alles opnieuw gelegd (elektriciteit, chape, loodgieterij, tegels, …). De meerwaarde van uw badkamer na een renovatie schiet wel meteen de hoogte in, met 40 tot 50 % zelfs. En dat geeft uiteraard een boost aan de waarde van uw woning.

Moderne noden

Als u uw badkamer wil verbouwen om daarna uw huis te verkopen kan u maar best nagaan wat mensen tegenwoordig nodig hebben en niet wat esthetisch mooi is. Uiteraard worden er enkele belangrijke punten in het achterhoofd gehouden bij een badkamer. Over de indeling van de badkamer moet goed nagedacht zijn. Benut de oppervlakte zo goed mogelijk en vermijd verloren hoekjes. Daarnaast is opbergruimte is heel belangrijk, want zonder opbergruimte is een badkamer al snel rommelig. Een degelijke verlichting  die de hele ruimte zo goed mogelijk verlicht en ook een inloopdouche geven je badkamer een instant upgrade. Een jacuzzi plaatsen vindt u misschien geweldig, maar niet iedereen staat er voor te springen en het verhoogt niet echt de waarde van je woning.

Tips

Wie z’n woning verbouwt voor verkoop, volgt best niet zijn eigen smaak. Zorg ervoor dat de woning tijdloos en neutraal werd verbouwd. Zo valt het bij veel meer mensen in de smaak dan dat u uw eigen stijl in de woning creëert.  

Als u een badkamer renoveert, zorg dan dat die volledig in orde is. Wie deze alleen maar betegelt zal minder snel verkopen dan wie de badkamer ook bemeubelt. Het principe ‘What you see is what you get’ wordt gehanteerd bij het kopen van een huis en mensen betalen tenslotte nog altijd voor wat ze zien. 

Kom langs bij Steylaerts en vertel ons over uw (ver)bouwplannen! Wij helpen u naar de ideale badkamer!

Bron: De Morgen

Steylaerts-voor-en-na.jpeg
Steylaerts-voor-en-na-2.jpg
Deel deze pagina