menu
Steylaerts Logo
17 januari 2019

Flush it around the world: toiletten over de hele wereld

Elk land is verschillend in cultuur en gewoontes maar we hebben wel allemaal dezelfde basisbehoeften. Iedereen moet naar het toilet, daar is geen ontkomen aan. Meestal is dat op een doodgewone toilet, maar soms is het toilet een echt kunstwerk! Kijk even mee.

Dit toilet in Noorwegen staat op een populaire toeristische route. Een klein en modern gebouw gemaakt uit staal. En daar is een goede reden voor! De voorganger van dit toilet vloog namelijk altijd weg. Om alles wat steviger te maken hebben ze deze keer staal gebruikt. Want geef nu toe, wie wil er nu wegvliegen als je op toilet zit?

Aan de klifrand van de Kilimanjaro, op zo’n 4.600 meter hoogte vind je deze toiletten. Je mag hier dus echt geen hoogtevrees hebben! Waar de ‘toiletboodschappen’ terecht komen is niet geweten. Maar het uitzicht is adembenemend!

Composteren, composteren, wie zijn best doet zal het leren! Dat hebben ze in Canada wel heel letterlijk genomen! Dit toilet staat in het midden van het bos. Wie dus verdwaalt in Taylor Arm Provincial Park moet dus niet vrezen! Of je het toilet moet delen met de dieren van het bos is nog maar de vraag!

Toiletten geïnspireerd door Gaudi, je vindt ze in een badplaats in Brazilië. De felle en vrolijke gele kleur is typisch iets voor een land waar carnaval het grootste feest van het jaar is. Bovendien nodigt het ook uit om naar toilet te gaan!

Deze toilet in de stad Gdansk in Polen is ontworpen door de architecten van het Europees voetbalkampioenschap in 2012. Het is praktisch en modern ingericht en dankzij de weerspiegelingen gaat hij helemaal op in de omgeving. De uitstulping in het gebouw kan gebruikt worden als fietsenstalling nota bene! Handig!

Niets is wat het lijkt! Deze mannentoilet in een Tibetaans-boeddhistisch klooster in India heeft geen groot televisiebeeld met een natuurlandschap ophangen! Dit is gewoon REAL LIFE! En hoe prachtig kan onze wereld zijn?

Deel deze pagina