menu
Steylaerts Logo
07 april 2017

MUST DO: Douchen in een container op 2200 meter hoogte!

Douchen in een container op een berg, het kan zomaar in Georgië! Architecten Sandro Ramishvili en Irakli Eristavi maakten het mogelijk! Zij ontwierpen namelijk een milieuvriendelijk hotel met alleen maar scheepscontainers!

Deel van de omgeving

Het hotel ‘Quadrum’ is gelegen in ‘Gudauri’, een skigebied in Georgië op zo’n 2200 meter hoogte. Het doel van de architecten was om een hotel te bouwen zonder het gebergte schade te berokkenen van machines en dergelijke. Daarom bouwden de architecten het hotel in een driehoekige vorm en gaat het gebouw mee met de steile flank van de berg. Op die manier gaat het hotel als het ware op in het gebergte en lijkt het frontale zicht op een piramide. Een belangrijk punt voor de architecten doorheen het project was de materiaalkeuze. Het hotel is geconstrueerd met natuurlijke materialen uit de nabije omgeving waardoor de architecten de lokale economie hebben ondersteund.

Badkamer uit de duizend

Het interieur is minimalistisch maar spec-ta-cu-lair! Een badkamer inclusief jacuzzi met een fantastisch uitzicht, wat moet je nog meer hebben? Ook de andere kamers zijn plaatjes uit de duizend! Is jouw volgende skireis al geboekt? De onze in ieder geval wel!

Must-do-douchen-1.jpg
Must-do-douchen-2.jpgMust-do-douchen-3.jpg
Must-do-douchen-4.jpg
Deel deze pagina