menu
Steylaerts Logo
Blog Bespaar energie met infraroodpanelen in uw badkamer

Bespaar energie met infraroodpanelen in uw badkamer

Veel gestelde vragen

Ooit al gedacht aan infraroodpanelen in uw nieuwe badkamer? Dankzij moderne technieken vormen warmtepanelen vandaag een veel zuiniger alternatief voor klassieke elektrische radiatoren. Wij raden met stip de innovatieve stralingspanelen van RAIO aan. Die hebben een laag verbruik én een verbluffend hoog rendement.

Stralingspanelen met infraroodstraling

Traditionele radiatoren verwarmen de lucht. Warmtepanelen daarentegen verwarmen oppervlakken, zoals de vloer, de wanden en de meubels. Die houden de warmte een tijdlang vast en stralen die daarna weer uit. Zo hoeft u het volledige volume van de lucht niet te verwarmen. Dat maakt plafond- en wandverwarming een pak efficiënter dan elektrische of centrale verwarming.

Warmtepanelen zetten elektrische stroom om in infraroodstraling. Bij de meeste modellen gebeurt dit door een ‘halfgeleider’, zoals een koolstoflaag of gloeidraad. Fabrikant RAIO is erin geslaagd deze halfgeleider te vervangen door een krachtige ultrageleider, op basis van ‘grafeen’-technologie. Zo’n grafeen-laag is veel dunner, lichter en sterker, en laat de warmte veel makkelijker door. Met amper een klein beetje elektriciteit verkrijgt u dus heel veel warmte.

Dit maakt RAIO tot 70 procent efficiënter dan traditionele convectie-verwarmingssystemen, en zelfs tot 30 procent zuiniger dan meeste infraroodpanelen! RAIO is daardoor onklopbaar in zijn genre. Het is ook het enige Belgische verwarmingspaneel op de markt.

raio-infraroodpanelen-badkamer.jpg

Geen warmteverlies door plafondverwarming

Infraroodstraling zorgt voor een heel aangenaam gevoel, ook wel beschreven als ‘knuffelwarmte’. De warmtepanelen zenden de stralen rechtstreeks uit wat het comfort in de badkamer aanzienlijk verhoogt. Het lijkt wel alsof u gezellig in het zonnetje staat. Bijkomend voordeel: anders dan bij centrale verwarming komen er geen leidingen aan te pas. Er is dus helemaal geen warmteverlies.

Dat maakt de panelen ook onderhoudsvrij. Radiatoren moeten elke winter weer worden bijgesteld: de lucht moet eruit en het waterniveau bijgesteld. De verwarmingsketel moet ook regelmatig worden gecontroleerd. Warmtepanelen aan het plafond hebben dit onderhoud helemaal niet nodig.

Beste verwarming voor kleine badkamers

Voor kleinere badkamers biedt plafondverwarming een bijkomend voordeel: de panelen nemen helemaal geen ruimte in! Bij radiatoren verliest u altijd wel wat plaats, of kan de deur misschien niet volledig open. Met een warmtepaneel aan het plafond spaart u die ruimte uit. Elke centimeter telt.

Een RAIO-verwarmingspaneel is ook verrassend krachtig. Eén enkel paneel van 60x60 cm of 60x120 cm, centraal geplaatst tegen het plafond, volstaat meestal al om een gemiddelde badkamer te verwarmen. De panelen kunnen zelfs voorzien worden van sfeervolle ledverlichting.

raio-warmtepaneel.jpg

Warmtepanelen voor duurzame badkamer

Het slimme design van de RAIO-panelen zorgt voor een laatste troef. Dankzij het speciale glas hebben de warmtepanelen een veel grotere stralingshoek dan andere types. Die zorgt ervoor dat de ruimte veel sneller en gelijkmatig wordt verwarmd. De badkamer droogt dus veel sneller op, schimmels krijgen geen enkele kans! Ook de spiegel slaat minder snel aan.

De panelen zijn opgebouwd uit hoogwaardige materialen. De behuizing is van gepoedercoat aluminium dat niet roest of oxideert, wat maakt dat de panelen vlot in een vochtige ruimte zoals een badkamer kunnen worden geplaatst. RAIO-plafondverwarming is dus niet alleen duurzaam in energieverbruik en in materiaal, de panelen verhogen ook de levensduur van de badkamermeubels en materialen.

Meer info in onze showroom

U merkt: verwarming met stralingspanelen biedt veel mogelijkheden. Benieuwd naar de impact ervan in uw nieuwe badkamer? En wilt u graag zien hoe zo’n RAIO-warmtepaneel eruitziet in het echt?

Maak een afspraak met Steylaerts en kom langs. Onze verkopers geven u graag meer uitleg over hoe u uw nieuwe badkamer zo duurzaam mogelijk maakt.

Maak een afspraak

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00

Enkel zondag gesloten

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten