*** Opendeur actie: 2024 euro cadeau *** Actie: 2024 euro cadeau

menu
Steylaerts Logo
Blog Bad of inloopdouche in uw nieuwe badkamer?

Bad of inloopdouche in uw nieuwe badkamer?

Veel gestelde vragen

Laat u uw badkamer renoveren, kiest u helemaal zelf hoe die eruitziet. Eindelijk zo’n handige moderne inloopdouche! Of verkiest u de charme van een gezellig bad? Waarom niet gewoon allebei? Wat u ook kiest, beide opties hebben hun eigen voordelen.

Voordelen van een inloopdouche

1. Douche zonder overstapje

Met een betegelde inloopdouche wint u veel ruimte in uw badkamer. De moderne douchegootjes van Carrodrain hebben amper 5 cm inbouwhoogte nodig. Zo gaat uw vloer traploos over in uw douche. Is de chape op de vloer toch minder dik? Dan lossen we dit op met een bijna onmerkbaar overstapje zodat u het gevoel van een echte inloopdouche blijft ervaren.

2. Gegarandeerd waterdicht

Wist u dat een betegelde inloopdouche een betere waterdichtheid heeft dan een klassieke douchebak? Bij een douchebak hangt de waterdichtheid vaak af van de siliconen waarmee de bak is vastgekit. Een inloopdouche heeft een beter systeem. Door de onderlinge overlapping van de water­dichtingsdoeken onder het tegelwerk wordt uw douchezone één grote waterdichte kuip. Geen risico op waterlek mogelijk!

3. Douchescherm in glas of tegels

U kunt uw douchescherm optrekken in glas of in tegels. Wat u maar verkiest. De ideale afmeting is ongeveer 200 cm hoog op 160 cm breed. Zo houdt u de rest van de badkamer droog. Kiest u voor een scherm in glas, voorzie dan zeker een aftrekkertje om het glas na het douchen even droog te wissen, om opdrogende kalkaanslag te voorkomen. Voor deze douchewissers bestaan vandaag heel elegante ophangsystemen.

4. Inloopdouche met muurverwarming

Wat dacht u van muur­verwarming achter de tegels voor een warme knuffelmuur? Dat kan elektrisch, 100% veilig en de prijs valt verrassend goed mee. Uw douchemuur is dan heerlijk warm én ook snel droog. Zorg altijd voor een goede luchtafzuiging boven de douchezone.

5. Extra comfort door plaatsing doucheknoppen

Als u de bediening van de inbouwkranen aan het begin van de douche plaatst, kunt u het water aanzetten en regelen zonder eerst een koude straal over u heen te krijgen. Handig! Dit kan tegen­woordig eenvoudig met enkele knoppen.

douche-in-uw-nieuwe-badkamer.jpg

Voordelen van een bad

1. Altijd een bad dat bij u past

Een bad shoppen kunt u vergelijken met een zetel kiezen. U kunt vandaag een bad kopen dat volledig is afgestemd op uw figuur en op uw wensen. Tip: voor u de knoop doorhakt, ga op voorhand het bad passen.

2. Bad voor twee personen

Gaat u graag met twee in bad? Kies dan voor een bad met twee ligkanten. In dit soort baden zit de stop in het mid­den, waardoor u aangenaam samen kunt baden. Gebruikt u het bad ook als douche? Kies dan voor een bad met een lig- én voetenkant, waarbij de stop aan de voetenkant zit.

3. Vrijstaand bad als pronkstuk

Een vrijstaand bad is een echte eyecatcher, onmisbaar voor wie een badkamer 'uit de boekskes' wil. Zo’n bad brengt luxe en klasse in uw badkamer en combineert ook heel mooi met een inloopdouche. Plaats uw vrijstaand bad best voldoende ver van de muur zodat u het makkelijker kunt poetsen.

4. Bad in materiaal naar keuze

Er bestaan vandaag heel wat verschillende soorten, modellen en types baden. Ook het materiaal kunt kiezen.

  • Acryl is budgetvriendelijk, licht in gewicht en makkelijk te onderhouden. Een acryl bad heeft wel een dikke rand die niet helemaal recht is.
  • Solid Surface is een hard en zwaar materiaal dat zacht aanvoelt. Dit materiaal wordt daarom vooral gebruikt voor vrijstaande baden.
  • Metaal heeft een stoere look en houdt de warmte langer vast. Een vrijstaand gietijzeren bad staat heel mooi in een klassieke of rustieke badkamer.
  • Quaryl combineert het aangename gevoel van acryl met de precisie van Solid Surface. De badrand is kaarsrecht en slechts 1 cm breed. Ideaal dus als u denkt aan een inbouwbad met tegels.
bad-in-uw-nieuwe-badkamer.jpg

Maak uw keuze in onze showroom

Een inloopdouche en een bad hebben allebei hun voordelen. Wat past het best in uw nieuwe badkamer? Onze verkopers helpen u graag bij uw keuze met gepast advies. Maak een afspraak en we bekijken samen alle mogelijkheden.

Maak een afspraak

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.4

Tijdelijke ingang via
Aarschotsesteenweg
(Klik hier voor meer info
)

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Tot eind februari ook elke zondag open van 13u00 - 18u00

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Tot eind februari ook elke zondag open van 13u00 - 18u00