menu
Steylaerts Logo
parket-7.jpg parket-7.jpg

Parket

Parket straalt warmte en gezelligheid uit en geeft een natuurlijke toets aan uw interieur. Een vraag? Wij geven u graag advies.

Voorbehandeld en klaar om te leggen

Het meerlagenparket dat Steylaerts u voorstelt, is al voorbehandeld en klaar om te leggen. En dat zonder schuren, beitsen of onderparket: handig! In onze showrooms ontdekt u ons uitgebreide gamma houten vloeren.

parket-2.jpg
parket-1.jpg
parket-6.jpg

Onderhoudstips

stey-icons-20180104-rgb-02.png

Eerste reiniging na plaatsing

Doe met een multimop, bezem of stofzuiger eerst vuil, stof en/of vet weg. Reinig de parketvloer vervolgens met het voorgeschreven product.

stey-icons-20180104-rgb-zeeppomp-stroke.png

Regelmatige reiniging

Voor het onderhoud van uw parketvloer gebruikt u een droge microvezeldoek die alle vuil en stof mee opneemt. Vuil en stof in de groeven kan eenvoudig worden verwijderd met een stofzuiger met aangepast mondstuk. Poets de vloer nooit met geïmpregneerde schoonmaakdoekjes, die doen stof aan de vloer kleven en kunnen vlekken achterlaten. Reinig enkel met vocht wanneer noodzakelijk. Te vaak en te vochtig reinigen is onnodig en kan de parketvloer beschadigen.

stey-icons-20180104-rgb-process-stroke.png

Periodiek onderhoud

Om de parket extra te beschermen wordt periodiek gebruik gemaakt van een gepast onderhoudsmiddel dat de vloer beschermt en de levensduur verlengt.

Aanbevelingen

parket-3.jpg

Controleer regelmatig de luchtvochtigheid: de juiste vochtigheid is belangrijk voor uw parket. Warme, vochtige lucht doet de planken uitzetten. Te koude, droge lucht doet ze krimpen. Bewaak dus de ideale vochtigheidsgraad: die ligt tussen 50 en 60%. Controleer de vochtigheid op de hygrometer in huis of plaats eventueel een luchtbevochtiger of -ontvochtiger. Ventileer daarnaast voldoende in de lente en de herfst om grote schommelingen in de luchtvochtigheid te vermijden.

parket-5.jpg

De oppervlaktetemperatuur mag maximaal 27°C bedragen. Ligt de temperatuur hoger, is er grote kans op onherstelbare schade aan de parketvloer. Breng de onderhoudsproducten bij voorkeur niet aan in de winter, wanneer u verwarmt. Probeer de temperatuurverschillen tussen dag en nacht minimaal te houden. Dit houdt de parketvloer zo stabiel mogelijk. Het heeft ook nauwelijks effect op het energieverbruik.

parket-4.jpg

Plaats bij voorkeur geen tapijt op de vloer. Dit zorgt plaatselijk voor warmteophoping. Plaats viltjes onder stoelen. Plaats parketwielen aan bureaustoelen en een beschermingsmat onder de stoel. Leg een deurmat als men rechtstreeks van buitenaf op de vloer komt.

Bekijk ons parket in onze showroom

Spring eens binnen of maak hier een afspraak

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00

Enkel zondag gesloten

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten