menu
Steylaerts Logo
historiek-zw-desktop.png historiek-zw.png

Historiek

Van bescheiden steenhouwerij tot de nummer 1 in badkamerrenovatie. Steylaerts heeft doorheen de jaren een indrukwekkend parcours afgelegd. Duik mee in de geschiedenis en herbeleef enkele hoogtepunten.

1961
1965
1968
1990
1993
1999
2001
2008
2010
2011
2014
2016
2017
2018
2021

1961

1961-steylaerts-historiek.jpeg

In België

In het verkeer wordt voorrang van rechts ingevoerd. West Side Story verovert de cinemazaal en Elvis Presley fluistert of je eenzaam bent vannacht. Eddy Merckx wint een kermiskoers in het Henegouwse Lettelingen. Het is zijn eerste triomf ooit, er volgen er nog 524.

In Berlaar

Jos Steylaerts opent met zijn echtgenote José Jacobs een bescheiden steenhouwerij langs de Itegembaan in Berlaar. Klanten kunnen er terecht voor vloeren, sierschouwen en grafzerken.

1965

1965-steylaerts-historiek.jpg

In België

Diksmuide huldigt haar nieuwe IJzertoren in als monument voor de vrede. Gaston Roelants scherpt zijn wereldrecord 3000 meter steeple aan tot 8.26,4. Niet de Beatles of de Stones voeren de hitlijst aan, wel Mikis Thodorakis met zijn instrumental ‘Zorba Dance’.

In Berlaar

Vooral in zorgvuldig vloeren leggen, is Jos Steylaerts bijzonder goed onderlegd. Hij besluit zich nog meer op dit ambacht toe te leggen. Daarom verandert hij de naam van de zaak naar ‘Berlaarse Vloerhandel’. 

1968

1968-steylaerts-historiek.jpg

In België

Vlaanderen maakt kennis met de Fabeltjeskrant op tv. Ook het echte tv-nieuws is voortaan in kleur. Jacky Ickx wint in een Ferrari zijn eerste Grand Prix op het circuit van Rouen. Prinses Delphine van Saksen-Coburg wordt geboren als Delphine Boël.

In Berlaar

De Berlaarse Vloerhandel doet het goed. Het huidige pand wordt al snel te klein om alle tegels te stockeren. Jos bouwt iets verderop een nieuwe winkel met groot magazijn, in de Pastoor Haemelsstraat in Berlaar.

1990

1990-steylaerts-historiek.jpg

In België

De liefdadigheidsactie Levenslijn van de ‘Artiesten tegen kanker’ brengt 180 miljoen frank op. Daarmee scoort ook het jonge VTM. De eerste computergebruikers installeren Windows 3.0., de Vlaamse speelfilm ‘Koko Flanel’ gaat in première en Eddy Planckaert wint Parijs-Roubaix

In Berlaar

Wat een lef! Met de nooit gezien campagne ‘tegels zonder BTW’ laat de Berlaarse Vloerhandel zich opmerken. De gedurfde promo maakt van de tegelwinkel hét gespreksonderwerp in heel Berlaar en omstreken. Ook de resultaten laten niet lang op zich wachten.

1993

1993-steylaerts-historiek.jpg

In België

‘What’s up?’ zingen de 4 Non Blondes. Antwerpen is Culturele Hoofdstad, ‘Wittekerke’ wordt voor het eerst uitgezonden op VTM en Romelu Lukaku wordt geboren. In de bioscoop breekt ‘Jurassic Park’ van Steven Spielberg alle records. 

In Berlaar

De Berlaarse Vloerhandel verandert haar naam in Steylaerts. De onderneming is elk jaar opnieuw blijven groeien, en mag zich nu een echt succesvol familiebedrijf noemen. Zeker wanneer ook de zonen Patrick en Peter de directie vervoegen. Ze brengen elk hun eigen specialisaties mee.

1999

1999-steylaerts-historiek.jpg

In België

Hugo wint de eerste spannende editie van De Mol, we kijken met onze eclipsbril massaal naar de totale zonsverduistering. Banken starten de productie van de euro, heel Limburg gaat uit de bol wanneer voetbalclub KRC Genk haar allereerste landstitel verovert.

In Berlaar

Steylaerts pakt uit met een gloednieuw concept: het bedrijf verzorgt voortaan de volledige badkamerrenovatie van A tot Z. De vraag is immers groot en zo’n renovatie is complex. Met haar expertise en knowhow is Steylaerts hiervoor de geschikte partner.

2001

2001-steylaerts-historiek.jpg

In België

Pretpark Walibi heropent als Six Flags, kroonprinses Elisabeth van België wordt geboren en het Friese Twarres voert de hitlijst aan met ‘Wêr bisto’. De filmwereld is in de ban van ‘The Lord of the Rings’.

In Berlaar

Het nieuwe concept slaat aan, Steylaerts komt in een stroomversnelling. De omzet stijgt, het bedrijf breidt fors uit. Op de Markt van Berlaar komt de voormalige VW-garage vrij. Met maar liefst 3.000 m² oppervlakte is dit de perfecte locatie voor de nieuwe showroom.

2008

2008-steylaerts-historiek.jpg

In België

Veel Belgen vieren mee dat Barack Obama de historische Amerikaanse presidentsverkiezingen wint. ’This is the life’, zingt Amy MacDonald. Apple introduceert de iPhone3G en België pakt twee keer goud op de Olympische Spelen in Peking.

In Berlaar

Steylaerts bouwt een gloednieuw, modern logistiek centrum op de oude Lens Diamond in Berlaar. Het magazijn biedt plaats aan 150.000 m² tegels, er is ook 900 m² kantoorruimte. Op Open Bedrijvendag kunnen de buurtbewoners en klanten een kijkje komen nemen.

2010

2010-steylaerts-historiek.jpg

In België

Herman Van Rompuy wordt de eerste permanente voorzitter van de Europese Raad. Heel België danst in de zomer op ‘Alors on danse’ van Stromae. Op het WK voetbal in Zuid-Afrika klinkt de vuvuzela. Ons land kent sinds lang nog eens een witte kerst.

In Wijnegem

Steylaerts neemt azuleo in Wijnegem over, de Antwerpse nummer één in tegels. De meeste medewerkers blijven aan boord. De toonzaal krijgt een opknapbeurt, het gamma aan tegels wordt fors uitgebreid. De nieuwe baseline slaat aan: ‘azuleo, je wereld van tegels’.

2011

2011-steylaerts-historiek.jpg

In België

Na 541 dagen onderhandelen - een wereldrecord - heeft België eindelijk een nieuwe regering. De bioscoop wuift Harry Potter uit in zijn laatste film. Het volledige jaar door hoor je Adele op de radio. De zesde en laatste editie van Music For Life brengt meer dan 7 miljoen euro op.

In Berlaar

Steylaerts bestaat 50 jaar, en dat is uiteraard een bijzonder verjaardagsfeest waard. Het bedrijf trakteert haar honderden klanten en partners op een groots evenement met live-concerten, verfijnde hapjes en enorm veel ambiance.

2014

2014-steylaerts-historiek.jpg

In België

De Ice Bucket Challenge waait over uit de VS en koelt ook heel wat Belgische hoofden af voor de goede zaak. Met gepaste soundtrack: ‘Happy’ van Pharrell Williams. Voor het eerst sinds 2002 kunnen de Rode Duivels zich plaatsen voor een eindronde van een WK.

In Berlaar

Steylaerts blijft uitbreiden. In 2013 al kreeg de showroom een stevige make-over. Met de aankoop van een extra magazijn verdubbelt ze de capaciteit van haar Logistiek Centrum tot 4.000 m². Het vernieuwde magazijn krijgt een nieuwe, moderne, heel efficiënte inrichting.

2016

2016-steylaerts-historiek.jpg

In België

In een heroïsche koers pakt Greg Van Avermaet Olympisch goud op de weg. Wat later zwemt Pieter Timmers zich naar historisch zilver op de 100 meter vrije slag. De Pokémon-rage op gsm brengt iedereen naar buiten om Pokemons te vangen. UNESCO verklaart de Belgische biercultuur tot erfgoed.

In Berlaar en Temse

Steylaerts neemt Troubleyn te Temse over, en verwerft daardoor ook een enorme showroom in Oost-Vlaanderen. Die wordt in de zomer op één maand tijd volledig gerenoveerd. De uitverkoop van de oude stock wordt een fenomenaal succes.

2017

2017-steylaerts-historiek.jpg

In België

Het nieuwe 50 euro-biljet voelt aan als iets heel waardevols. Blanche schenkt België een vierde plaats op het Eurovisie Songfestival met ‘City light’. Na de veroordeling van producent Harvey Weinstein is ook ons land in de ban van #MeToo.

In Berlaar

Het eerste veldritseizoen van de wielerploeg Steylaerts-Verona is een succes. Het publiek smult van de smaakmakers als Bart Wellens en Gianni Vermeersch. Ook de zaken gaan goed: Steylaerts viert haar nieuwe slogan ‘de nummer één in badkamerrenovatie’ met een nieuwe website.

2018

2018-steylaerts-historiek.png

In België

Wout Van Aert wordt wereldkampioen veldrijden, Tim Wellens kleurt de giro en Greg Van Avermaet rijdt 8 dagen in het geel. David Guetta (‘Flames’) en George Ezra (‘Shotgun’) maken de warmste zomer ooit nog broeieriger.

In Lier

Steylaerts zorgt opnieuw voor een stunt van formaat. Het exponentieel groeiende bedrijf verhuist van Berlaar naar een toplocatie in Lier waar het een prachtige nieuwe showroom optrekt. Uniek in Europa. Het moderne gebouw wordt meteen een landmark in het Lierse landschap.

2021

2021-steylaerts-historiek.jpg

In België

Ons land blijft in de ban van corona. Evenementhallen worden omgevormd tot vaccinatiecentra, wat later mogen sportwedstrijden eindelijk weer met publiek. Nafi Thiam, Nina Derwael en de Red Lions veroveren Olympisch goud. Stromae duikt plots op met een nieuwe hit.  

In Lier

De nieuwe showroom in Lier werpt haar vruchten af. Ondanks corona was 2020 het beste jaar ooit. Door de lockdown herontdekten veel mensen het belang van comfortabel wonen. Mooie resultaten om 60 jaar Steylaerts en 20 jaar azuleo te vieren. Dat maakte onze Family Day in augustus eens zo feestelijk.

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00

Enkel zondag gesloten. 

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten