5 tips voor een stijlvolle badkamer

In de badkamer spenderen we meer uren dan we beseffen. ’s Ochtends, ’s avonds, voor een feestje, voor het slapengaan, veel meer tijd dus dan we denken! En dan mag die badkamer er wel gezellig en aangenaam uitzien! Want wie kijkt er nu graag op een doffe muur met meubels die half uit elkaar vallen en een douchekop waar amper nog water uitkomt. Nee, de badkamer moet een parel van een kamer zijn! En wij hebben tips om ze stijlvoller te maken! 

Ga voor een kleur die bij je past!

Als je badkamer een nieuw jasje mag krijgen, kan je het beter meteen goed doen! Ga dus voor een kleur die bij je past! Dat kan een kleur van tegel zijn maar ook van de accessoires bijvoorbeeld.  Een frisse en lichte kleur? Ga dan voor muntgroene handdoeken en vaasjes of opbergmandjes. Mag het rustig en neutraal zijn? Ga dan voor beige of witte tegels met een bruin accentje.

licht muntgroene badkamer
Beige badkamer

Accessoires maken de badkamer

Niet alleen de indeling of kleur van je badkamer is belangrijk. Accessoires nemen meer en meer de bovenhand! Ga daarom voor accessoires die passen bij de badkamer! Een leuke wasmand, een kader met een grappige quote of enkele hangplanten. Let op, wie een kleine badkamer heeft mag deze niet vol steken met accessoires. Ga dan voor leuke maar functionele zaken! Stem alle accessoires op elkaar af voor een mooi geheel! 

droogrek handdoeken
Quotes voor in de badkamer

Natuurlijk licht maakt het fris

Niet iedereen heeft het geluk van een raam in de badkamer te hebben. Ben jij toch één van de lucky ones? Maak hier dan zeker en vast gebruik van! Natuurlijk licht maakt je immers veel vrolijker en wakkerder ’s ochtends dan artificieel licht! Hang dus geen gordijntjes voor je raam want dat belemmert het licht van binnen te vallen. Kunnen mensen je toch zien? Plak dan een ondoorzichtigbare folie tegen je raam, problem solved! 

Licht in de badkamer
Licht in badkamer 2

Eén hoofdelement

Als het wat meer mag zijn raden we aan om één element in de badkamer er te doen uitspringen. Dat kan de douche of het bad zijn, maar zeker ook het lavabomeubel of een andere hoek. Hou de andere delen van de badkamer dan sober zodat dat ene deel alle aandacht naar zich toe trekt. 

Lavabomeubel als hoofdelement
Bad als hoofdmeubel

Ontspanning ten top

Last but not least, ontspanning! Niets zo belangrijk als ontspanning in de badkamer. Zorg er voor dat je helemaal relaxed bent als je de badkamer in komt. Dat kan met een infrarood sauna maar ook even goed met gewone kaarsjes en geurstokjes. Iedereen vult dit in op zijn of haar manier, als het voor jou maar de juiste is! 

kaarsen in de badkamer
sauna in de badkamer

Wil u nog meer inspiratie? Kijk dan alvast eens binnen bij onze klanten! 
Professioneel advies van ons team? Maak gauw een afspraak! 
 

Foto's: Pinterest

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

Showroom Lier
Schollebeekstraat 29 - 2500 Lier
03 482 13 53
Bekijk op Google Maps

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten

Opgelet, onze volgende sluitingsdag is
  • zaterdag 13 juli tot en met zondag 4 augustus (Zomersluiting)
Showroom Temse
Hoogkamerstraat 308 - 9140 Temse
03 711 04 04
Bekijk op Google Maps

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten

Opgelet, onze volgende sluitingsdag is
  • zaterdag 13 juli tot en met zondag 4 augustus (Zomersluiting)

Spring eens binnen of maak hier een afspraak

Maak hier een afspraak