*** Opendeur actie: 2024 euro cadeau *** Actie: 2024 euro cadeau

menu
Steylaerts Logo
Blog De 6 badkamertrends voor 2022

De 6 badkamertrends voor 2022

Inspiratie

Welke badkamertrends mogen we verwachten in 2022? Welke stijlen zijn vandaag helemaal in, en welke nieuwe tendensen steken voorzichtig de kop op? Er is een duidelijke rode draad: meer dan ooit is de nieuwe badkamer gericht op verdere personalisatie voor nog meer comfort, ontspanning en heerlijke wellness. Dit zijn onze 6 favoriete trends voor 2022.

1. Wellness: weg met de stress

We werken alsmaar harder, dus verdienen we thuis een plekje om helemaal tot rust te komen. De beste ruimte om volledig te ontspannen, is de badkamer natuurlijk. Die evolueert in 2022 steeds meer naar een persoonlijke wellness-ruimte.

Verkiest u een tintelende regendouche in uw inloopdouche of eerder een comfortabele ligdouche? Een lekker groot ligbad of liever een zalig stoombad met het aroma van eucalyptus en citrusvruchten? Waarom geen infraroodcabine om uw vermoeide spieren heerlijk te ontspannen? In een nieuwe badkamer is dit allemaal mogelijk. Laat alle stress langzaam van u wegvloeien. Uw badkamer wordt nog meer het laadstation voor uw dagelijkse portie persoonlijke energie.

wellness-in-de-badkamer.jpg

2. De badkamer ensuite: uw badkamer in uw slaapkamer

Populair vandaag is de ensuite badkamer, mooi geïntegreerd in de slaapkamer. U stapt uit bed rechtstreeks uw bad of inloopdouche in. Net zoals u dit ook in sjieke hotels doet. Superhandig, en ook heel mooi. Zeker als de badkamer is afgewerkt in dezelfde stijl, kleuren en tegels dan de slaapkamer.

Vaak is de ensuite badkamer enkel bereikbaar via de slaapkamer. Via een glazen wand, een schuifwand of een inloopkast. Of ze is echt helemaal ‘en suite’ en ligt in het verlengde van de slaapkamer. Net omdat er geen toegang is vanuit de overloop of hal, geniet u meer privacy en rust. Na een zware dag begint uw welverdiende quality time meteen al in uw slaapkamer.

badkamer-ensuite.jpg

3. Digitalisatie voor persoonlijke beleving

Technologie en domotica zorgen voor een extra persoonlijke beleving. Stelt u zich even voor: u stapt uw badkamer binnen en het licht gaat automatisch aan, kleur en sterkte zoals vooraf ingesteld. In de ochtend schijnen de led-spotjes zachtjes ongemerkt harder, om de slaapoogjes niet te verblinden. De bril van uw toilet heeft een gepersonaliseerde temperatuur, de aromatische verluchting verstuift de geur van uw favoriete parfum.

U stapt uw inloopdouche in, met de tegels en douchekoppen die u zelf uitkoos. Uit de douche stroomt heerlijk water, temperatuur en druk aangepast aan uw persoonlijke voorkeuren. Tijdens het baden luistert u naar uw lievelingsmuziek en als u uit de douche stapt, is uw handdoek lekker opgewarmd, volgens uw lichaamstemperatuur.

Een bad dat u op voorhand laat vullen via uw smartphone, het water meteen op de juiste temperatuur? Check. Met daarin zelfs een systeem van kleine luchtbelletjes die aanvoelen als een lekker zachte lotion als u erin gaat liggen? Double check. Al deze mogelijkheden zorgen voor een optimale persoonlijke beleving zodat u nog meer van uw badkamer kan genieten. En het leuke is: dat kan allemaal vandaag al! Zalig toch?

z3a5166-na-hoofd-cor.jpg

4. De drie stijlen van 2022

Een persoonlijke stijl zorgt voor extra beleving. De meest trendy stijlen van het moment zijn de heerlijk rustgevende japandi badkamer, de gezellige mediterraanse badkamer en de hippe retro badkamer.

De Japandi badkamer is puur zen. De lichte tinten en het pure minimalistische design, typisch voor de strakke Scandinavische stijl, zorgen voor een rustig, meditatief gevoel. Japanse accentjes in donkere kleuren zorgen voor subtiel contrast. Ook de natuur is volop aanwezig: licht bamboehout, frisse groene plantjes, zelfs sierelementen van gevlochten rietstengels.

japandi-badkamer.jpg


Met de mediterraanse badkamer haalt u het zuiderse zonnetje in huis. Hier mag het wat speelser met leuke mozaïektegels in verschillende kleuren. Een nis in de muur waar een kaarsje of terracotta kruikje in past. Organische vormen, afgewerkt met keramiektegels en beton ciré. Ronde of halfronde spiegels met gouden lijsten, volledig in lijn met het kraanwerk. Een mooie palm of kleinere plantjes zorgen voor de finishing touch.

mediterrane-badkamer.png


Ook de retro badkamer blijft trendy. Een heerlijk authentiek decor om even te ontsnappen aan de hectische realiteit. Prominent in het midden staat een groot ligbad op pootjes. De wanden zijn geschilderd of betegeld in vrolijke pastelkleuren, met fellere accentjes in diepgroen, donkerblauw en paars. De grote ovalen spiegel met stevige omlijsting mag uiteraard niet ontbreken. Aan de muur kunnen ook enkele waterbestendige souvenirs uit grootmoeders tijd.

retro-badkamer.jpg

5. Puur luxe

De badkamer is er niet enkel om te baden, ze is er in 2022 om te genieten. Dus mag die best luxueus zijn. Omdat u het waard bent! Het luxegevoel verkrijgt u vooral door natuurlijke elementen te integreren. Dooraderde marmertegels zijn geschikt. Ook de puurheid van tegels in aardse kleuren geven een luxueus gevoel. De kranen en douchestangen in blinkend goud, koper of nikkel maken het helemaal af. Genieten maar!

banner-actiepagina.jpg

6. Zuinig en verantwoord genieten

Genieten, dat zeker. Maar we doen dat in 2022 verantwoord en vooral zuiniger om onze planeet te sparen. Gelukkig laten nieuwe toestellen zoals slimme douchekoppen en zuinige kranen het toe om heel wat water en energie te besparen. Zonder dat u aan comfort hoeft in te boeten.

Ook kiezen steeds meer mensen voor sanitair, toestellen en materialen die veel langer meegaan. Geen goedkope varianten meer die na een paar jaar al aan vervanging toe zijn, maar echte kwaliteit die heel het leven meegaat. Dat scheelt niet alleen in onderhoud, maar ook op gebruiksgemak en gemoedsrust. Het is op langere termijn zelfs financieel de beste oplossing.

Er bestaan ook slimme manieren om opgevangen regenwater te filteren en te recupereren voor uw toiletten. Een duurzame manier om verspilling tegen te gaan. Het toilet is immers een van de grote drinkwaterverbruikers in uw woning. Elke druppel telt!

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.4

Tijdelijke ingang via
Aarschotsesteenweg
(Klik hier voor meer info
)

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Tot eind februari ook elke zondag open van 13u00 - 18u00

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Tot eind februari ook elke zondag open van 13u00 - 18u00