menu
Steylaerts Logo
Blog Steylaerts viert 60ste verjaardag met absoluut topjaar

Steylaerts viert 60ste verjaardag met absoluut topjaar

Veel gestelde vragen

Coronajaar 2020 is voor Steylaerts verrassend uitgedraaid op het beste jaar ooit. De specialist in badkamerrenovatie en tegels, met vestigingen in Temse, Lier en Wijnegem (azuleo), realiseerde een zakencijfer van ruim 31 miljoen. Dat is het beste resultaat sinds de oprichting in 1961. 

“Veel mensen zaten het afgelopen jaar verplicht thuis”, stelt CEO Patrick Steylaerts vast. “Ze herontdekten daardoor het belang van comfortabel wonen. Vaak werd zelfs het volledige vakantiebudget opnieuw in de woning geïnvesteerd.”

Toch was 2020 voor Steylaerts geen evident jaar. Net als andere bedrijven moest Steylaerts gedurende meerdere maanden de deuren sluiten. Patrick Steylaerts: “Het kwam erop aan flexibel te werken en snel te schakelen. Toen de eerste lockdown werd aangekondigd, waren we aan het werk op ongeveer 50 verschillende locaties. En tijdens die verplichte sluitingsperiode stonden maar liefst 150 badkamerrenovaties op de planning. Die hebben we gelukkig dankzij het begrip en de soepelheid van onze klanten, leveranciers en medewerkers allemaal vlot kunnen verschuiven.”

Ondanks corona kende de sector van badkamers, tegels en sanitair een opmerkelijk goed jaar. Mede daardoor heeft Steylaerts haar positie als Vlaams marktleider in de sector verder verstevigd.

Ook in de verkoop van tegels aan bouwpromotoren en andere professionelen, een ander segment waar Steylaerts al enkele jaren aan de kop staat, boekte Steylaerts een forse groei. Het orderboekje is vandaag zelfs zo goed gevuld dat het bedrijf verwacht dat ook 2021 uitgroeit tot een nieuw recordjaar.

Peter Steylaerts: “We plukken nu de vruchten van enkele grote investeringen in de afgelopen jaren. In 2016 openden we onze vestiging in Temse en in 2018 verhuisden we van Berlaar naar Lier. Daar bouwden we op een toplocatie een prachtige nieuwe showroom waarmee we werkelijk uniek zijn in Europa. Ons gebouw is ondertussen een echt landmark geworden in de ruime regio rond Lier. Bovenal investeerden we ook in onze mensen. Enkel met een straf team van gedreven en veerkrachtige medewerkers kom je als bedrijf sterker uit zo’n uitzonderlijke crisis.”

Ondertussen heeft ook Sofie Steylaerts, de dochter van Patrick, haar intrede gedaan in het directiecomité. In haar rol als Chief Operating Officer (COO) is ze verantwoordelijk voor alle administratieve processen, werkmethodes en nieuwe ICT-projecten. “Ik ben al ruim 10 jaar actief in de firma en heb er al vele watertjes doorzwommen”, zegt Sofie Steylaerts. “Ik ben blij dat ik als COO de verdere groei en structuur van ons familiebedrijf mee vorm mag geven.”

Deze maand bestaat Steylaerts exact 60 jaar. Op 1 februari 1961 openden Jos Steylaerts en José Jacobs, ouders van Patrick en Peter Steylaerts, een steenhouwerij op de Itegembaan in Berlaar. Wat toen begon als een piepkleine toonzaal van vloeren, sierschouwen en grafzerken, is ondertussen uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf met drie vestigingen en 90 medewerkers.

peter-steylaerts-sofie-steylaerts-patrick-steylaerts.jpg

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00

Enkel zondag gesloten

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten