menu
Steylaerts Logo
Blog De perfecte badkamer voor het hele gezin

De perfecte badkamer voor het hele gezin

Veel gestelde vragen

Denkt u aan gezinsuitbreiding? Of laat u uw oude badkamer renoveren voor extra comfort voor het hele gezin? Denk vooruit en hou rekening met enkele aspecten.

Richt uw badkamer in voor later

Denk goed na over de indeling van uw nieuwe badkamer. Uw gezinssituatie verandert in de loop van de tijd. Kleine kinderen plonsen graag in bad. Worden ze groter, is een douche veel handiger. Een inloopdouche neemt bovendien minder plaats in dan een bad, en is ook veiliger. Kies voor uw meubilair niet alleen de mooiste, maar ook de duurzaamste materialen. Zo genieten u en uw hele gezin nog langer van uw badkamer.

shutterstock-1634219956-min.jpg

Creëer de rust die u verdient

De badkamer is een heerlijke plek om even uit te blazen. Helemaal geen overbodige luxe als u kinderen hebt. Creëer daarom zoveel mogelijk rust bij de inrichting. Wandplanken waarop u uw douche- en verzorgingsproducten naast elkaar uitstalt, zijn wel handig, maar ze maken uw badkamer drukker. Hou deze producten best uit het zicht en stop ze weg in een badkamermeubel. U vermijdt zo ook dat uw kinderen er spelletjes mee uithalen.

Ga voor strakke badkamerkastjes

Een strak badkamerdesign geeft rust. Lijn de kastjes uit zodat ze samen één strak geheel vormen. Denk ook na over de hoogte, breedte en diepte. Zo creëert u handige opbergruimte zonder plaats te verliezen. Zwevende kastjes maken het makkelijk om de vloer eronder schoon te maken. Uw medicijnen verstopt u best in een zo hoog mogelijk geplaatste kast, zodat de kinderen er niet aan kunnen. Nog beter is ze in een andere ruimte te bewaren.

Veilig voor jong en oud

Waar water is, kan het glad zijn. Met de juiste tegels kunt u preventief incidentjes vermijden. Bepaalde tegels hebben meer structuur die het uitglijden verhinderen. Of laat een antisliplaag op de tegels aanbrengen, handig bijvoorbeeld in uw inloopdouche. Hebt u kleine kinderen, laat zeker ook thermostaatkranen installeren. Die zijn begrensd in temperatuur zodat ze zich niet plots aan het hete water verbranden.

Kies materiaal dat tegen een stootje kan

Laat u een badkamer ontwerpen voor het hele gezin, moet die niet alleen stijlvol zijn, maar ook functioneel. Zeker als u kleine kinderen heeft, let u best op het materiaal van de accessoires. Krasvrije oppervlakken zoals composiet en verhard kunststof zijn dan een goed idee. Vermijd ook meubelen met te scherpe kantjes of rechte hoeken waar onstuimige kinderen tegenaan kunnen botsen. Afgeronde hoeken zijn veel veiliger.

Ga voor een extra lang tablet

Ook al is het in Vlaanderen de gewoonte om minstens twee wastafels te voorzien (voor elke ouder eentje), hoe vaak komt het voor dat u echt samen uw tanden poetst? Heeft u kleine kinderen, kunt u overwegen om slechts één wastafel te plaatsen, zodat u extra veel plaats hebt op uw tablet. Daar kunt u de baby op verschonen. Of de peuter laten zitten om de nagels bij te knippen, te wassen en om te kleden.

Kies zorgvuldig de juiste tegels

De ideale badkamer begint bij de juiste tegels. Mooi, proper én onderhoudsvriendelijk: met makkelijk te reinigen keramische tegels zit u altijd goed. Voor uw vloer én uw wanden. Lichte kleuren geven een aangenaam ruimtelijk gevoel en zijn makkelijker te poetsen. U kunt ook kiezen voor gekleurde of donkerder tegels natuurlijk! Of wat dacht u van woodstones? Deze keramische tegels lijken op hout zodat uw badkamer nóg gezelliger wordt.

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00

Enkel zondag gesloten. 

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten