menu
Steylaerts Logo
Blog Een duurzame badkamer in 1, 2, 3!

Een duurzame badkamer in 1, 2, 3!

Veel gestelde vragen
In de badkamer verbruiken we het meeste water en ook de meeste energie. We douchen allemaal graag met warm water en de ruimte mag zelf ook wel een aangenaam temperatuurtje hebben. Maar de badkamer is ook dé ruimte om te besparen! Maak er een ecologische plek van met deze tips!

Waterbesparing

De meest logische manier om een duurzame badkamer te hebben is waterbesparing. Installeer een waterbesparende douchekop bijvoorbeeld. Deze verbruikt 50% minder water maar dankzij de verhoogde druk merk jij er niets van! Sluit regenwater aan op je toilet. Hier hoef je helemaal geen drinkwater voor te gebruiken. Een douche nemen is nog altijd ecologischer in waterverbruik dan een bad. Een bad verbruikt namelijk 2 keer zoveel water dan een douche.

Licht

Wie energie wil besparen kan zich focussen op licht. Voorzie dus zeker en vast ramen in je badkamer. Hoe meer natuurlijk licht er aanwezig is, hoe minder kunstlicht je moet gebruiken. Ideaal om veel licht te creëren zijn spiegels. Ze weerkaatsen het licht waardoor de ruimte veel helderder wordt. Nog een pluspunt van spiegels: ze maken de ruimte groter, dus ideaal voor kleine badkamers! Wie geen ramen in de badkamer heeft kan zeker en vast werken met LED-verlichting. Het is duurzaam en gaat ook heel lang mee!

Verluchting

Goede ventilatie in de badkamer is absoluut een must! Vochtige badkamers zijn een broeihaard voor schimmels en dat willen we te allen tijde vermijden. De warmte van de badkamer kan ook wel gebruikt worden om andere plekken op te warmen. Laat de badkamerdeur na een douchebeurt open staan. Zo verspreidt de warmte naar andere delen van het huis.

Pas deze tips alvast toe in de badkamer! Je bespaart er heel wat geld mee! Leuk om andere dingetjes mee te doen uiteraard!

Kan jouw badkamer een make-over gebruiken? Kom dan eens langs in onze showrooms! Wij ontwerpen jouw ideale badkamer! Benieuwd naar onze realisaties? Deze kan je hier bekijken!

Maak hier een afspraak

Duurzame-badkamer.jpg

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00

Enkel zondag gesloten. 

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten