menu
Steylaerts Logo
Blog Een slaapkamer combineren met een badkamer : hoe doe je dat?

Een slaapkamer combineren met een badkamer : hoe doe je dat?

Veel gestelde vragen
Wat we vaker zien terugkomen is dat de badkamer aansluitend is aan de slaapkamer. Niet zomaar aansluiten maar beide ruimtes zijn één kamer. Opstaan is des te makkelijker en je bent ook sneller in de badkamer. En hé, tegen die deur kan je ook al niet meer lopen met je slaapoogjes.

Een badkamer in de slaapkamer geeft een zeker gevoel van luxe en wellness. Maar je moet wel met enkele zaken rekening houden.
De stijl van de badkamer moet aansluiten aan die van de slaapkamer. Een ultramoderne badkamer combineren met een heel klassieke slaapkamer is echt een no go! Hou dus alles in hetzelfde design.

Laat gerust de tegels van je badkamer doorlopen in je slaapkamer. Je maakt van beide ruimten één geheel en het doet je ruimte ook groter lijken! Kies voor een keramische tegel want zij zijn de ‘supermannen’ onder de tegels. Ze nemen geen vocht op, vlekken laten geen sporen na en water maakt ook geen kringen. Ideale tegels dus voor slaap- en badkamer. Bovendien is er voor elk wat wils want keramische tegels vind je in alle mogelijke kleuren en stijlen.

Ventileren is wel een heel belangrijk punt als je slaapkamer en badkamer één geheel zijn. Wie niet goed ventileert riskeert een badkamer vol schimmels. Eens ze er zijn is het niet makkelijk ze weg te krijgen en hebben ze vrij spel om richting de slaapkamer te trekken. Dit is niet aangenaam en zeker ook niet gezond. Verluchten is dus de boodschap, ook in de winter!

Kleine maar fijne tips

Ga voor een glazen wand in je douche in plaats van een douchegordijn. Je badkamer stijgt 10 levels omhoog!

Heb je “maar” één badkamer thuis en lopen er nog kinderen rond in huis? Dan raden we je toch aan van ze apart te houden van de slaapkamer!

Stem ook de details van beide kamers af. Heb je zwarte handvaten aan je kasten? Ga dan ook voor zwart kraanwerk. Het zijn deze kleine dingen die je bad- en slaapkamer af maken!

Slaapkamer-combineren-met-badkamer-1.jpg
Slaapkamer-combineren-met-badkamer-2.jpg
Slaapkamer-combineren-met-badkamer-3.jpg

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00

Enkel zondag gesloten. 

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten