*** Opendeur actie: 2024 euro cadeau *** Actie: 2024 euro cadeau

menu
Steylaerts Logo
Blog Hoeveel kost een hangtoilet?

Hoeveel kost een hangtoilet?

Veel gestelde vragen

Sinds de uitvinding van het hangtoilet ziet het kleinste kamertje er veel eleganter uit. Een modern wandtoilet is immers een pak handiger dan die onhandige blok porselein op de vloer. Een hang-wc oogt veel compacter en maakt het poetsen bovendien veel makkelijker. Welk budget voorziet u best voor uw hangtoilet in uw badkamerrenovatie?

De basisonderdelen

Een hangtoilet bestaat grosso modo uit vier onderdelen. De toiletpot, de wc-bril met deksel, het inbouwgedeelte met ophangsysteem en de bedieningsplaat. Het technische inbouwdeel is vrij universeel voor alle hangtoiletten. Vooral de toiletpot, de zitting en de drukplaten bestaan in veel verschillende modellen. Elk uiteraard met z’n apart prijskaartje.

algemene-badkamerfoto-met-toilet-resized.jpg

De prijs van design en techniek

In de totale prijs weegt vooral het design en de techniciteit van de toiletpot door. Er zijn grote verschillen afhankelijk van uw persoonlijke smaak. U kunt zelfs een zwarte porseleinen wc kiezen voor uw black and white-badkamer. Reken voor de aankoop en plaatsing van een basismodel zo’n 500 euro. Voor specialere modellen voorziet u best 1.000 à 1.500 euro.

duravit-zwarte-hangtoilet.jpg

Japans toilet of ‘douchetoilet'

Verkiest u een luxe Japans toilet? Zo’n ‘douchetoilet’ kost in aankoop tussen 1.750 en 4.500 euro. Daarbovenop komen nog de kosten voor plaatsing en elektrische voeding. U krijgt voor dit geld wel het allergrootste comfort. Net daarom laten steeds meer mensen zich overtuigen, als ze tenminste eerst hun drempelvrees overwinnen.

geberit-japans-toilet-open.jpg

Minimalistische eyecatcher

Less is more. Ook in het kleinste kamertje is minimalisme een absolute trend. Een rimless hangtoilet is een beetje prijziger dan een klassiek model met rand. Bij zo’n randloos toilet komt het water niet vanonder de spoelrand rondom, er wordt via één of meerdere inlaten een soort draaikolk gecreëerd die een betere doorspoeling geeft. Bij de toiletbrillen en drukplaten wordt deze minimalistische trend doorgetrokken. Met een superdunne toiletbril of een glazen design drukplaat wordt uw toilet een echte eyecatcher.

villeroy-boch-rimless-open.png

Meer comfort

Leuke extra’s zorgen voor meer comfort. Denk aan softclose zittingen die zacht en geruisloos sluiten. Dit systeem is ondertussen al de standaard geworden bij de meeste fabrikanten. Een aanrader is de optie voor toiletporselein met een antibacteriële glazuurlaag. Hierdoor blijft het langer proper en is het veel makkelijker te poetsen.

Drukplaat met verlichting

De drukplaat weegt minder door in het totale kostenplaatje, tenzij u daar echt het verschil mee wilt maken. Kies dan bijvoorbeeld voor een glazen drukplaat, een elektrisch bedieningspaneel, of zelfs verlichting in de drukplaat! Handig voor als u ’s nachts even naar het toilet moet. Bij een Japans toilet zit standaard een afstandsbediening die u aan de wand bevestigt. U kunt daarbij zelfs de temperatuur van de wc-zitting of het spoelwater regelen vanop uw gsm. Dat lijkt wat overdreven, maar als u dit eenmaal heeft ervaren bent u zonder twijfel helemaal verkocht!

duravit-bedieningsplaat-verlichting.jpg

Totale prijskaartje

U merkt het al: er is een hangtoilet voor elk budget. Voorzie voor de aankoop en installatie van een goede hang-wc minstens 500 euro maar als u kiest voor absolute luxe, kan de prijs oplopen tot 5.000 euro.

Een wandtoilet blijft een investering bij de aankoop, maar kan u eigenlijk wel een prijs kleven op uw dagelijkse topmomentje van absolute privacy, ontspanning en bezinning? Nee toch?

Maak afspraak

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.4

Tijdelijke ingang via
Aarschotsesteenweg
(Klik hier voor meer info
)

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Tot eind februari ook elke zondag open van 13u00 - 18u00

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Tot eind februari ook elke zondag open van 13u00 - 18u00