menu
Steylaerts Logo
22 januari 2019

Je badkamer efficiënt indelen, hoe doe je dat?

Je badkamer renoveren is eigenlijk een mini versie van een huis bouwen. Waar komt wat te staan? Een bad of een douche? Eén kast of misschien toch twee? Je moet toch even die architect-rol opnemen en nadenken over hoe je jouw badkamer gaat indelen. Maar hoe doe je dit nu zo efficiënt mogelijk? Wij geven enkele tips!

Schets

Start altijd vanuit een schets. Wat wil ik en waar wil ik het! Maak een simpele schets en schrijf de afmetingen van de badkamer erbij. Kom ermee naar onze showrooms en dan kijken onze badkamerspecialisten wat mogelijk is. Want een radiator vlak aan het raam is geen goed idee bijvoorbeeld. Of misschien heb je wel vijf spots nodig in plaats van drie om de badkamer helemaal te verlichten?

Heb ik een bad nodig?

Zoals de titel het zegt: heb ik een bad nodig? Is een bad een element in je badkamer waar je vaak gebruik van zal maken? Jonge gezinnen met kinderen ongetwijfeld wel! Maar ben je al iets ouder en moet het snel gaan? Dan is enkel een douche voldoende! Of is een bad moeilijk voor jou om in en uit te stappen? Dan laat je het ook beter voor wat het is. Bovendien creëer je zo meer plek in de badkamer waar je andere leuke zaken kan plaatsen.

Meubel

Eén van de belangrijkste zaken in een badkamer is het meubel. Welk soort meubel heb je nodig? Voor kleine badkamers raden we aan om het simpel te houden. Hoe eenvoudiger, hoe mooier het in de badkamer zal staan! Bombastische meubels in kleine badkamers verkleinen de ruimte meteen! Wil je graag twee lavabo’s of is één voldoende? Want als je de tweede amper zou gebruiken kan je beter maar eentje laten plaatsen!

Toilet

Wil je een toilet in of uit de badkamer? Ook bij deze vraag kunnen we je zeker helpen! Vaak gaan mensen hun badkamer indelen in functie van hun toilet omdat de leidingen op bepaalde manier lopen. Maar met leidingen hoef je geen rekening te houden want we kunnen makkelijk een toilet van de ene kant naar de andere kant van de badkamer plaatsen.

Afwerking

Zeker niet onbelangrijk in een badkamer is de afwerking. Waar plaats je je stopcontacten bijvoorbeeld? Links of rechts van de deur? En hoeveel stopcontacten heb je nodig? Is ééntje voldoende of heb je er toch wel drie of vier nodig? Het lijkt een makkelijke vraag maar je breekt er soms je hoofd over!  

Andere accessoires vullen de ruimte mooi op! Planten in de badkamer zorgen ervoor dat hoeken niet ‘leeg’ staan bijvoorbeeld. Bijpassende handdoeken zijn de kers op de taart!

Je hoeft je geen zorgen te maken over de indeling van jouw badkamer. Met een badkamerrenovatie van Steylaerts kan je alle kanten uit. We breken de hele badkamer af en leggen ook leidingen opnieuw. Dit geeft je de kans om de badkamer van je dromen te maken!

Maak hier een afspraak

Deel deze pagina