menu
Steylaerts Logo
Blog Uw badkamer efficiënt indelen, hoe doet u dat?

Uw badkamer efficiënt indelen, hoe doet u dat?

Veel gestelde vragen

Uw badkamer renoveren is eigenlijk een mini-versie van een huis bouwen. Waar komt wat te staan? Een bad of een douche? Eén kast of misschien toch twee? Neem even de rol van architect op en denk na over hoe u uw badkamer gaat indelen. Hoe doet u dit zo efficiënt mogelijk? Wij geven enkele tips.

Schets

Start altijd vanuit een schets. Wat wil ik en waar wil ik het? Maak een simpele schets en zet de afmetingen van de badkamer erbij. Kom ermee naar onze showrooms, dan kijken onze badkamerspecialisten wat mogelijk is. Want een radiator vlak aan het raam is geen goed idee bijvoorbeeld. Of misschien hebt u wel vijf spots nodig in plaats van drie om de badkamer helemaal te verlichten?

Schets-badkamer.png

Heb ik een bad nodig?

Heeft u een bad nodig? Zult u er wel vaak gebruik van maken? Jonge gezinnen met kinderen ongetwijfeld wel! Maar bent u al iets ouder en mag het liefst sneller gaan? Dan is enkel een douche voldoende! Is een bad misschien moeilijk voor u om in en uit te stappen? Dan laat u het ook beter voor wat het is. Bovendien creëert u zo meer plek voor andere meubelen en sanitair in de badkamer.

Heb-ik-een-bad-nodig.jpg

Meubel

Eén van de belangrijkste zaken in een badkamer is het meubel. Welk soort meubel hebt u nodig? Voor kleine badkamers raden we aan om het simpel te houden. Hoe eenvoudiger, hoe mooier het in de badkamer zal staan! Bombastische meubels in kleine badkamers verkleinen de ruimte meteen. Wilt u graag twee lavabo’s of is één voldoende? Als u de tweede amper zou gebruiken kunt u beter slechts eentje laten plaatsen, ja toch?

Badkamer-meubels.jpg

Toilet

Wilt u een toilet in of uit de badkamer? Ook bij deze vraag kunnen we u zeker helpen! Vaak gaan mensen hun badkamer indelen in functie van hun toilet omdat de leidingen op bepaalde manier lopen. Maar met leidingen hoeft u geen rekening te houden: we kunnen makkelijk een toilet van de ene kant naar de andere kant van de badkamer verplaatsen.

Afwerking

Zeker niet onbelangrijk in een badkamer is de afwerking. Waar wilt u de stopcontacten bijvoorbeeld? Links of rechts van de deur? En hoeveel stopcontacten hebt u nodig? Is ééntje voldoende of liever drie of vier? Het lijkt een makkelijke vraag maar u breekt er soms uw hoofd over ...

Andere accessoires vullen de ruimte mooi op. Planten in de badkamer zorgen ervoor dat hoeken niet ‘leeg’ staan bijvoorbeeld. Bijpassende handdoeken zijn de kers op de taart.

Badkamerafwerking.jpg

U hoeft u geen zorgen te maken over de indeling van uw badkamer. Met een badkamerrenovatie van Steylaerts kunt u alle kanten uit. We breken de hele badkamer af en leggen ook leidingen opnieuw. Dit geeft u de kans om de badkamer van uw dromen te maken!

Maak hier een afspraak

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00

Enkel zondag gesloten. 

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten