*** Opendeur actie: 2024 euro cadeau *** Actie: 2024 euro cadeau

menu
Steylaerts Logo
Blog 5 tips voor luxueuze eenvoud in uw badkamer

5 tips voor luxueuze eenvoud in uw badkamer

Inspiratie

Zalig tot rust komen in de badkamer? Dan richt u die best zo sober mogelijk in. Simpel, basic en tijdloos: less is more. Hoe zorgt u voor de luxe van eenvoud in uw nieuwe badkamer? Vijf tips.

1. Maak uw badkamer prikkelvrij

Zorg voor zo weinig mogelijk afleiding in de badkamer. Eerst en vooral visueel: hoe strakker de inrichting, hoe minder uw ogen worden afgeleid. Plaats daarom tegels tegen de wanden, in dezelfde kleur dan die op de vloer. Zo vormt alles één rustgevend geheel.

Gun ook uw andere zintuigen wat rust. Spaar uw oren en vermijd elektronische toestellen die voortdurend zoemen of biepen. Ook al bent u er zich niet van bewust, uw oren blijven die signalen voortdurend oppikken en verwerken. Verzorg ook uw neus: overdrijf niet met te veel verschillende parfums en geuren, blijf best in dezelfde geurtint.

2. Creëer vlakken in de badkamer

Decennia geleden kenmerkte een luxueuze badkamer zich door weelde. Een overdaad aan dure kastjes en meubels, veel soorten materialen en texturen, rekjes, randjes, vormen en lijsten. En overal details: in tekeningen op muren, in patronen op kleine tegeltjes, tot zelfs lijntjes in de lichtschakelaar en op de laden.

Vandaag is het helemaal andersom. Net de strakke interieurs met liefst zo weinig mogelijk details stralen de grootste luxe uit. Wilt u echt relaxen? Kies voor uw rustgevende badkamer best meubels en accessoires in een zo minimalistisch mogelijke uitvoering. Grote vlakken en geometrische vormen zorgen voor extra rust.

vlakken-in-de-badkamer.jpg

3. Kies tegels in neutrale kleuren

Ook kleuren spelen een grote rol in de beleving. Experimenteer in de kinderkamer gerust met felle kleuren, in de badkamer daarentegen houdt u het kleurenpalet best sober en neutraal. Kies daar voor één tint die de sfeer bepaalt, zoals grote tegels in beige of lichtgrijs.

Uw badkamer hoeft ook niet saai te zijn natuurlijk! U kunt dus vrolijk kleur toevoegen in uw accessoires: een mand, een handdoek, een extra kastje ... Misschien wel een accentmuur. Het kan allemaal, zolang u niet te veel verschillende kleuren combineert.

neutrale-kleuren-badkamer.jpg

4. Blijf weg van trends in uw tijdloze badkamer

Trends komen en gaan, uw relaxte badkamer zal blijven bestaan. Maak uw nieuwe badkamer daarom tijdloos. Laat u bij de keuze van uw tegels of meubels niet beïnvloeden door de kleurentrends van het moment. Schilder ook geen poëtische tekst of quote tegen de muur. Hou het bewust sober.

Beschouw uw badkamer als een groot vast canvas waar u tijdelijk trendgevoelige accessoires kunt aan toevoegen. Hecht daarom geen vaste meubelen of kaders tegen de wanden. Met losse, vervangbare accessoires zorgt u voor afwisseling. Voeg eventueel enkele plantjes toe voor een frisse groene touch.

5. Laat u inspireren

Wilt ook u genieten van de luxe van eenvoud in uw nieuwe tijdloze badkamer? Steylaerts helpt u met inspiratie en advies! Kom langs in onze showrooms en bekijk de vele mogelijkheden. Ontdek hoe u eenvoud kunt brengen in uw badkamer, in de stijl die u het liefst ziet.

Maak een afspraak

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.4

Tijdelijke ingang via
Aarschotsesteenweg
(Klik hier voor meer info
)

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Tot eind februari ook elke zondag open van 13u00 - 18u00

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Tot eind februari ook elke zondag open van 13u00 - 18u00