menu
Steylaerts Logo
Blog Hoe uw nieuwe badkamer het klimaat helpt

Hoe uw nieuwe badkamer het klimaat helpt

Veel gestelde vragen

Opmerkelijke maatregel in het Vlaams klimaatakkoord: vanaf 2023 moeten huizen verplicht worden gerenoveerd. Geldt dat ook voor uw woning? Misschien is uw badkamer wel aan renovatie toe? Hoe helpt een nieuwe badkamer het klimaat vooruit? Enkele antwoorden op uw vragen.

Moet u uw woning renoveren?

De verplichting geldt enkel voor wie vanaf 2023 een nieuwe – energieverslindende – woning koopt. Koopt u een woning met energielabel (EPC-score) E of lager, moet u binnen de vijf jaar de nodige inspanningen doen om het gebouw naar niveau D te brengen. Dat kan door bijvoorbeeld een nieuw dak, nieuwe isolatie of dubbel glas. Maar ook door de renovatie van de badkamer: dit maakt een enorm verschil uit!

Welk energievoordeel levert een badkamerrenovatie op?

Een badkamerrenovatie maakt uw woning een pak duurzamer. Veel meer zelfs dan veel mensen denken. Nieuwe badkamers zijn sowieso een pak zuiniger. De toestellen alleen al: waterbesparende douchekoppen en kranen, energiebesparende verlichting. Maar ook de isolatie van uw badkamer, dankzij nieuwe vloeren en muren, én een duurzamer manier van verwarming hebben een groot effect. Vloerverwarming bijvoorbeeld is een prima systeem om duurzaam te verwarmen op lage temperatuur.

Speelt de keuze van tegels een rol?

Tegels maken uw badkamer niet alleen mooi, proper en veilig. Dankzij de verschillende onderlagen, allen heel duurzaam en van de hoogste kwaliteit, krijgt u ook een extra dikke laag isolatie. Dat geldt voor eender welke tegel, onafhankelijk van het type, dikte of materiaal. Duurzaamheid zit zo in de fundamenten van uw badkamer.

Hoe duurzaam zijn tegels?

Bovenop hun materiële kwaliteit en lange levensduur hebben tegels, natuurproducten gemaakt van klei, een extra duurzaam kantje. Toch zeker die van Steylaerts. Wij werken samen met milieubewuste fabrikanten die keramische tegels produceren met een doorgedreven ecologisch productieproces. Stuk voor stuk energie-efficiënte bedrijven met lage uitstoot die volop inzetten op recyclage, verantwoorde verpakking, en ook zelf samenwerken met groene leveranciers.

Waarom best een volledige badkamerrenovatie?

Niet alleen de toestellen en tegels zorgen voor een lager energieverbruik. Een badkamerrenovatie heeft een bijkomend voordeel: alle werken gebeuren samen, op zo’n 10 dagen tijd. De muur of vloer hoeft dus na een paar jaar niet opnieuw te worden opengebroken voor pakweg extra isolatie of nieuwe tegels. Tijdens de renovatie wordt uw badkamer echt op álle vlakken duurzamer en energiezuiniger. Dat spaart dubbele kosten én kopzorgen uit. U merkt het verschil ook op de energiefactuur.

Is dit betaalbaar?

Een renovatie is altijd een investering. Om badkamerrenovatie en andere types van renovatie aan te moedigen, kunt u een renteloze lening (0%-lening) aangaan. De bestaande renteloze energielening wordt zelfs verhoogd van maximaal 15.000 euro naar 50.000 euro met een looptijd van maximaal 25 jaar. Een eenmalige investering komt ook voordeliger uit dan een stijgende energiefactuur. En u wint natuurlijk aan comfort.

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00

Enkel zondag gesloten. 

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten