menu
Steylaerts Logo
Blog Schitterend goud in de badkamer

Schitterend goud in de badkamer

Inspiratie

U hoeft geen koning of koningin te zijn om een gouden accentje in uw badkamer te leggen. Er bestaan vandaag gelukkig heel wat betaalbare goudimitaties die uw badkamer doen schitteren. Die gulden toevoegingen hebben vaak een enorm effect. Enkele tips.

Gulden regel

Eén gulden regel: overdrijf niet met goud, nergens in huis. Een overdaad aan bling-bling wordt snel kitschy, de gewilde luxueuze uitstraling oogt daardoor net goedkoop. Is dat niet precies het tegenovergestelde van wat u met goud wil bereiken?

Wél stijlvol is met goudimitaties de ruimte te benadrukken. In een grotere badkamer kunt u gerust een volledige goudkleurige tegelwand optrekken. Beeld u eens in hoe fijn het is om elke dag te kunnen douchen in een gouden inloopdouche. Instant feelgood! Of wat dacht u van een hoge gouden accentmuur, tegen het badkamermeubel of achter de radiator?

Goudkleurige mozaïektegels

Tegels met een gouden effect zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren, van zacht lichtgeel tot stoerdere messingtinten. Ook de formaten kunnen verschillen. Een grote gouden plaat geeft uw badkamer prompt een statig karakter. Kleine vergulde mozaïektegels hebben een feeërieke uitstraling. Daarmee kunt u ook verschillende goudtinten door elkaar combineren op eenzelfde muur: leuk effect, zeker wanneer het zonnetje schijnt!

Goud combineert goed met heel lichte of net donkere kleuren. Bekleedt u een volledige wand in een goudkleur, maken tegels in beige, greige of gebroken wit uw badkamer heel fris en licht. Goud is daarom een prima kleur voor een rustige badkamer in Japandi-stijl. Plaatst u helder goud met donkerzwart, wordt het interieur plots heel chique en exclusief. Ook een stoere badkamer in keramische cementkleuren krijgt extra karakter als die wordt afgewerkt met sierlijke gouden accentjes.

goude-accentmuur.jpg

Goudkleurige kranen

Vindt u een gouden wand wat van het goede teveel? Dan krijgt u alsnog een wow-effect met goudkleurige onderdelen. Heel populair zijn gouden kraantjes. Boven de waskommen, in de inloopdouche en boven het bad, overal stralen ze pure luxe uit. Let wel op: eentje is geentje. Als u op één plaats een gouden kraantje laat plaatsen, ga dan all the way en kies ook al het andere kraanwerk in dezelfde gouden tint. Zo blijft alles consequent stijlvol.

In sanitairwinkels denkt u daarom best in series. Vindt u een specifiek gouden onderdeel erg leuk? Kies dan ook het overige kraanwerk voor uw badkamer uit dezelfde productlijn, zoals de thermostaten en de bediening van uw bad en inloopdouche. Vaak kunt u kiezen tussen kranen mét of zonder PVD-coating. Met beschermlaag blijft de oorspronkelijke goudkleur mooi behouden, zonder PVD-coating zal de kraan op termijn natuurlijk verkleuren.

goude-kranen-in-de-badkamer.jpg

Gouden accentjes in accessoires

Iets bescheidener maar zeker even stijlvol is het om hier en daar gouden accentjes in uw badkamer te toveren met leuke accessoires. Een grote retrospiegel met een verguld randje bijvoorbeeld. Gouden sfeerverlichting, een verguld handdoekrek, goudkleurige sierflessen, noem maar op. Een goudkleurige toiletrolhouder, een verguld schaaltje of misschien zelfs een vaasje met goudgespoten droogbloemen?

Zelfs een fijn streepje goud kan al opvallen. Waarom geen subtiel ingewerkte gouden lijntjes in de wand of rond een nis? Een handdoekenset met een blinkend gouden motiefje, een zeepbakje met een verguld accentje. Of zelfs enkele grote marmertegels met daarin fijne gouden adertjes?

Mat of glans?

Goud hoeft niet altijd te schitteren. Soms kiest u best voor mat goud in plaats van glans. Met mooi gladgepolijste goudimitatie, sierlijk glanzend, verkrijgt u meteen dat exclusieve luxegevoel van chique vijfsterrenhotels. Mat goud leent zich dan weer uitstekend voor een gezellige badkamer in landelijke stijl, of lekker retro.

Ook de grootte van de vergulde oppervlakten speelt mee. Volledige wanden trekt u best op in tegels die niet te fel reflecteren. Uw badkamer hoeft immers geen koninklijk spiegelpaleis te worden! Voor bescheidener oppervlakten, of mozaïeken met kleinere goudtegeltjes, is het wél leuk vierkantjes te combineren met elk een eigen intensiteit en reflectiegraad.

Gouden badkamer

Bent u toevallig de interieurarchitect van koning Filip en koningin Mathilde? Dan kunt u een badkamer overwegen in massief goud, net zoals in de mooiste sprookjesboeken. Houdt u het bij betaalbare goudimitaties? Kom langs bij Steylaerts en ontdek in onze showrooms badkamers met goudtintjes, in verschillende stijlvolle combinaties.

Laat u inspireren in onze showroom

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten
Magazijn maandag - vrijdag: 9u00 - 18u00

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten
Magazijn maandag - vrijdag: 9u00 - 18u00