menu
Steylaerts Logo
Blog 5 tips om water te besparen in uw badkamer

5 tips om water te besparen in uw badkamer

Veel gestelde vragen

Niets gaat boven een lekker lang bad of douche. Maar een groot waterverbruik is niet goed voor het milieu natuurlijk, laat staan voor uw portemonnee. Gelukkig bestaan er slimme manieren om water te besparen in de badkamer. Vijf tips.

Besparende douchekop

Wat ons betreft een van de betere uitvindingen van de laatste jaren. Het principe van de besparende douchekop is handig: minder water aan grotere druk. Zo lijkt het alsof u doucht zoals gewoonlijk, maar in werkelijkheid verbruikt u 50% minder water. Er bestaan tegenwoordig heel wat uitvoeringen, dit wordt de nieuwe standaard.

Thermostatische kranen

Ook de thermostatische kraan kan u heel wat water besparen. Het systeem zorgt ervoor dat het water sneller opwarmt, zodat u niet eerst liters koud water hoeft te laten stromen terwijl u wacht op het heerlijk warme water.

Toilet met 2 doorspoelknoppen

Tegenwoordig vindt u ze overal, de toiletten met twee doorspoelknoppen. Maar goed ook: een toilet doorspoelen kost u al snel 10 liter water. Dankzij de spaarknop spaart u daarvan minstens 4 liter water uit. Kunt u zich voorstellen hoeveel water u daarmee bespaart op een dag, week of maand?

Gebruik regenwater

In de meeste woningen kunnen de leidingen worden gekoppeld aan regenwater. Een logische keuze, want waarom zou je kostbaar drinkwater gebruiken om een toilet door te spoelen? Regenwater is helemaal gratis en bevat ook veel minder kalk. Prima dus voor de leidingen. Regenwater is ook perfect om het huis te poetsen, planten water te geven of de auto te wassen. Alleen maar voordelen!

Ga slim om met water

Er zijn toestellen waarmee u water bespaart, maar alles begint met uzelf natuurlijk. Hoeft het water te blijven lopen terwijl we onze tanden poetsen? Kan de douche niet even uit wanneer we ons inzepen? En dat papieren zakdoekje, kan dat niet gewoon in de vuilnisbak in plaats van door te spoelen in het toilet? Het lijken wel futiliteiten, maar samen maken ze een groot verschil uit.

Denk aan uw waterverbruik wanneer u uw badkamer laat renoveren. Onze experts helpen u ook op dit vlak

Maak uw afspraak

whatsapp-image-2021-03-19-at-150259.jpeg

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00

Enkel zondag gesloten. 

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten