menu
Steylaerts Logo
Blog Wouter Torfs wordt bestuurder bij Steylaerts

Wouter Torfs wordt bestuurder bij Steylaerts

Veel gestelde vragen

Wouter Torfs stapt als onafhankelijke bestuurder in de groep Steylaerts. De CEO van Schoenen Torfs versterkt zo de Raad van Bestuur van de marktleider in tegels en badkamerrenovatie.

Steylaerts werd in 1961 opgericht door Jos Steylaerts en zijn vrouw José Jacobs. De groep verwacht voor dit jaar een omzet van zo’n 35 miljoen euro. De belangrijkste poot van Steylaerts is de afdeling badkamerrenovatie, met toonzalen in Lier en Temse. Onder de merknaam ‘azuleo’ in Wijnegem is Steylaerts ook sterk aanwezig in Antwerpen. Voor de verkoop van tegels en parket ligt daar de focus op de professionele markt. Ook douchegotenfabrikant Carrodrain behoort tot de groep.

Steylaerts investeerde de voorbije jaren fors. Na de overname van azuleo in Wijnegem in 2010, volgde in 2016 de acquisitie van Tegels Troubleyn in Temse en de verhuis van Berlaar naar Lier in 2018. De investeringen in de toonzaal en het logistiek centrum langs de N10 in Lier, maakten van de hoofdzetel een echt landmark. Carrodrain bouwt momenteel een nieuwe fabriek in Heist-op-den-Berg.

In de Raad van Bestuur van Steylaerts zetelt naast Patrick en Peter Steylaerts al enkele jaren een aantal onafhankelijke bestuurders. Voorzitter Mark Duyck heeft een verleden bij onder meer WDP en Brussels Airport. Verder maken ook Dirk Theuns, CEO van IKO, en Stefan Van Buggenhout, managing director bij CRH Structural Concrete deel uit van de Raad van Bestuur.

CEO Patrick Steylaerts : “Na een aantal operationele verschuivingen binnen onze organisatie, zochten wij een bijkomende bestuurder die zijn sporen verdiend heeft qua marketing en HR maar die ook een bijdrage kan leveren aan de strategische oefeningen die we als groeibedrijf voortdurend moeten maken. Zo kwamen wij terecht bij Wouter Torfs. Wij waren erg blij en vereerd dat hij zo enthousiast reageerde op onze vraag. Wouter kent ons bedrijf al lang en hij heeft echt het profiel dat we voor ogen hadden. Hij past qua persoonlijkheid en visie ook perfect binnen onze bedrijfscultuur.”

Wouter Torfs is jurist van opleiding. In 1986 stapte hij als lid van de derde generatie in het familiebedrijf dat in 1948 werd opgericht door zijn grootouders. Hij is ook een vertrouwde verschijning in de media en werd meermaals verkozen tot beste werkgever van het jaar.

Wouter Torfs: “Ik herken bij Steylaerts veel van de waarden en ambities die ook bij Torfs centraal staan. Ondernemen met passie en focus en met respect voor klanten en medewerkers. Vol overtuiging en van harte wil ik mijn steentje bijdragen aan de groei en bloei van dit mooie familiebedrijf.”

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00

Enkel zondag gesloten. 

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten