menu
Steylaerts Logo
Blog Hoeveel kost een badkamerrenovatie?

Hoeveel kost een badkamerrenovatie?

Veel gestelde vragen

De prijs van een totale badkamerrenovatie hangt af van verschillende factoren. De grootte van de badkamer, de upgrade die u wil laten uitvoeren, en uiteraard uw persoonlijke keuze van materialen, tegels en sanitair. Steylaerts maakt voor uw renovatieproject een heldere, heel gedetailleerde offerte, afgestemd op uw wensen en budget.

Uw badkamerrenovatie begint bij uw dromen

Er zijn vandaag ontelbaar veel mogelijkheden voor uw nieuwe badkamer. U kunt zo goed als álles kiezen: stijl, inrichting en indeling, sanitair en meubelen, alle kleuren en vormen, tot zelfs de mate van luxe en comfort. Hoe ziet de badkamer van uw dromen eruit?

Alles start met de grootte van de badkamer natuurlijk. Daarom brengt u bij uw eerste bezoek aan de showroom in Temse of Lier best een schets mee van uw huidige badkamer, met daarop enkele basismaten zoals de oppervlakte van de vloer en muren. Zo vormen onze experts zich een eerste idee van de omvang van uw project.

bezoek-aan-de-steylaerts-showroom.jpg

Gewenste upgrade van uw badkamer

Belangrijk voor de prijs van uw renovatie is welke upgrade u zich graag gunt. Vervangt u het bad door zo’n mooie handige inloopdouche? Wil u vloer- of wandverwarming voor extra comfort? Een regendouche misschien? Enkele of dubbele lavabo’s? Een stijlvolle nis in de douche- of badwand? Wees lekker creatief, alles is mogelijk!

Tijdens het kennismakingsgesprek tekenen onze badkamerexperts uw nieuwe badkamer uit, vanaf een wit blad. De meeste hebben een achtergrond in interieurarchitectuur waardoor ze net dat stapje verder gaan, en zelfs creatieve oplossingen voorstellen waar u misschien zelf niet aan had gedacht. Zo wordt de badkamer van uw dromen ook écht.

Persoonlijke keuzes

Bij de concrete invulling van uw nieuwe badkamer hebt u de kosten zelf in de hand. Kiest u XXL tegels of gaat u voor een leuke accentmuur met keramiektegels in meer voor de hand liggende formaten (60x60 of 60x120)? Wenst u meubelen en kraanwerk in aparte kleuren of materialen, of kiest u voor exclusief design?

Om u te helpen de juiste keuzes te maken vindt u in onze Steylaerts showrooms meer dan 4.500 m2 levensechte inspiratie. Zo ziet, voelt en beleeft u hoe uw nieuwe badkamer, tegels en combinaties eruit kunnen zien. Het sanitair mag u verder zelf in detail uitkiezen in de toonzalen van onze gespecialiseerde partners.

Badkamerrenovatie is specialistenwerk

Naast de tegels, het sanitair, de meubelen en materialen zijn er ook de renovatiewerken natuurlijk. Hoe u die plant aan te pakken, heeft een grote invloed op de factuur. Wil u alles zelf doen of laat u de werken liever uitvoeren? Het lijkt misschien eenvoudig, maar bij een badkamerrenovatie komt veel moeilijk vakwerk kijken: opmeten, afbreken, loodgieterij, elektriciteit, muren bezetten, vloeren, schrijnwerkerij, schilderen … Echt specialistenwerk dus.

Steylaerts heeft voor elke klus de juiste specialist bij de hand, én ook een projectmanager die de grote puzzel legt: wie gaat wanneer aan het werk? Een strikte planning, die u op voorhand ook transparant meekrijgt, zorgt ervoor dat alle werken nauw op elkaar aansluiten. Want u wil niet zomaar enkele maanden zonder badkamer zitten, toch? We voorzien zelfs back-up voor elke klus, mocht uitzonderlijk iets voorvallen op de werf.

Dat is precies de reden waarom we de volledige badkamerrenovatie klaren in slechts 14 werkdagen, én er 10 jaar garantie bovenop beloven. Elk project dat we uitvoeren, doen we volgens de regels van de kunst, grondig, professioneel en uiterst verzorgd. Met alle respect voor uw woning en voor u, en terecht: uw badkamer is misschien wel de belangrijkste plek in huis, waar elke dag opnieuw uw leven begint.

Richtprijzen badkamerrenovatie

Hoeveel kost een totale badkamerrenovatie nu gemiddeld? Elke badkamer is verschillend, iedereen koestert eigen verwachtingen en dromen. De prijs kan daarom enorm variëren. We raden u aan voor de renovatie van een kleine badkamer zo’n 18 tot 25.000 euro te voorzien. Voor grotere badkamers met speciale wensen in inrichting, sanitair en materialen rekent u best op zo’n 25 tot 35.000 euro.

Wilt u enkel een doucherenovatie, waarbij uw bad wordt vervangen door een inloopdouche? Voorzie een gemiddeld budget van 8 tot 15.000 euro. Al raden we in de meeste gevallen aan een volledige badkamerrenovatie te overwegen. Als de vloer dan toch wordt opengebroken, laat u best de volledige ondergrond vernieuwen, met daaronder 100% lekbestendige leidingen, duurzame bedrading en eventueel zelfs vloerverwarming. Onze specialisten pakken alles zo grondig aan dat u geniet van maar liefst 10 jaar garantie op alle werken.

Laat de prijs van uw badkamerrenovatie berekenen

Hoeveel kost uw gedroomde renovatieproject precies? Dat rekenen onze badkamerexperts zorgvuldig voor u uit. Kom langs met uw plannen en dromen in onze showroom in Temse of Lier. We maken graag een 3D-tekening en gedetailleerde offerte, helemaal op uw maat.

Maak hier meteen uw afspraak

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00

Enkel zondag gesloten. 

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten