menu
Steylaerts Logo
Blog Badkamertrend: zwarte badkamer

Badkamertrend: zwarte badkamer

Inspiratie

Steeds meer mensen kiezen voor een zwarte badkamer. Makkelijk te verklaren: zwart is elegant, stijlvol en chic. Black is beautiful, een perfecte kleur dus voor klassieke ruimten. Maar wat brengt zwart in de badkamer?

Zwart op zwart

Zwart op de muur: goed idee. Zwarte tegels gecombineerd met wat schilderwerk bijvoorbeeld. Zo hebt u wat afwisseling op de muur. Welke tegel u tegen de muur plaatst, kiest u volledig zelf. Bent u fan van de metrotegels? Of eerder een vierkante 60x60 tegel? Het kan allemaal. Afwerken met een zwarte voeg en klaar is kees!

Zwarte-badkamer-1.jpg
Zwarte-badkamer-2.jpg

Meubel als eyecatcher

Natuurlijk mag het badkamermeubel niet verdwijnen tegen de muur. Neem daarom een meubel dat afsteekt tegenover het zwart. Dat kan het totaal omgekeerde zijn, bijvoorbeeld een spierwit meubel. Mag het contrast was minder? Kies dan een houten meubel. Die past perfect bij een zwarte muur en geeft de ruimte ook nog wat warmte.

Badkamermeubels-1.jpg
Badkamermeubels-2.jpg

Gouden puntje op de ‘i’

Zijn alle grote verbouwingen gebeurd? Dan is het tijd voor de details. En niet zomaar details. Zet wat gouden elementen in uw badkamer. Een vaas met een plant tot zelfs een zeephoudertje. Met enkele leuke elementen geeft u uw badkamer een fikse upgrade. Overdrijf wel niet met goud, anders wordt het kitscherig.

Goude-elementen-1.jpg
Goude-elementen-2.jpg

Mirror mirror on the wall

Zwarte badkamers, zonder enig meubel of accessoire daarin, kunnen overkomen als kil, koud en klein. Hang daarom enkele grote spiegels op. Rond, vierkant of langwerpig, maakt allemaal niet uit. Met spiegels toont uw badkamer veel groter dan ze werkelijk is.

Spiegels-1.jpg
Spiegels-2.jpg

Creëer uw James Bond-badkamer

Pas deze tips toe en uw badkamer zou zomaar passen in een James Bond-film. De combinatie van het stoere en stijlvolle, daar is de Britse acteur niet vies van. Wilt u uw eigen James Bond-badkamer creëren? Ontdek de vele mogelijkheden in onze showroom!

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten
Magazijn maandag - vrijdag: 9u00 - 18u00

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten
Magazijn maandag - vrijdag: 9u00 - 18u00