menu
Steylaerts Logo
14 augustus 2017

5 planten die perfect passen in de badkamer!

Planten halen de sfeer meteen in huis! Je kan ze zowat in elke kamer plaatsen, dus ook in de badkamer! Het lijkt misschien niet meteen een plek voor planten maar toch zijn er groene vriendjes die het hier heel erg naar hun zin hebben! Wij stellen onze favoriete badkamerplanten voor!

Adiantum raddianum – Venushaar

De adiantum raddianum, ook wel ‘Venushaar’ genoemd, is een ideale badkamerplant! Met haar waaiervormige blaadjes is ze één van de populairste varens. Ze houdt van een hoge luchtvochtigheid maar niet van direct zonlicht en tocht. Zeker niet aan een raam plaatsen maar eerder op een schap of kastje.

Venushaar.jpg

Asplenium nidus 'Antiquum' – Nestvaren

De Nestvaren heeft tongvormige bladeren en is een echte aanwinst voor de badkamer! Buiten een hoge luchtvochtigheid heeft deze plant niet veel nodig. Veel douchen is dus de boodschap!

Nestvaren.jpg

Carex – Zegge

De Zeggeplant is dan weer het tegenovergestelde van een varen. De potgrond moet vochtig worden gehouden maar mag ook niet teveel water hebben. Van zonlicht fleurt deze plant op! Zet hem dus gerust op de vensterbank en geniet van het stukje ‘gras’ in je badkamer!

Zegge.jpg

Rhipsalis

De Rhipasalis, een neefje van de cactus, kan je in verschillende vormen en kleuren krijgen. Zo kan je hem makkelijk matchen met je badkamer! Deze plant heeft af en toe een knipbeurt nodig want hij groeit heel snel! Decoratietip: zet hem bovenaan de kast of op een krukje. De Rhipsalis groeit namelijk naar beneden. Wie all the waywil gaan kan er dus een heel afdak mee maken! Jungle, here we come!

Rhipasalis.jpg

Sanseveria

De Sanseveria, tegenwoordig een topper en onmisbaar in heel wat huiskamers! We verhuizen deze plant van de livingkast naar het badkamerschapje en daar heeft deze helemaal geen probleem mee. De Sanseveria is trouwens een ideale plant voor de vergeetachtigen onder ons want deze heeft liever te weinig water dan te veel!

Sanseveria.jpg
Deel deze pagina