menu
Steylaerts Logo
Blog 5 planten voor extra sfeer in uw badkamer

5 planten voor extra sfeer in uw badkamer

Inspiratie

Planten maken elke woning een tikkeltje gezelliger. Niet alleen de woonkamer en het salon, ze creëren ook extra sfeer in de badkamer. Verrassend misschien, maar sommige planten hebben het juist daar het meest naar hun zin! Met deze vijf typische badkamerplanten vrolijkt u eenvoudig uw badkamer op zodat die nóg prettiger wordt. Zonder dat u ernaar hoeft om te kijken.

5-planten-voor-extra-sfeer-in-de-badkamer-horizontaal.jpg

1. Venushaar

Met haar kleine waaiervormige blaadjes is Venushaar (Adiantum raddianum) een van de populairste varens. Net als andere varens houdt ze van een hoge luchtvochtigheid en zuivert ze de lucht. De perfecte badkamerplant dus! Direct zonlicht en tocht vindt ze minder leuk. Plaats haar dus niet aan het raam, maar eerder op een kastje of op een schap.

venushaar.jpg

2. Nestvaren

Nog zo’n groen blaadje is de Nestvaren (Asplenidum nidus antiquum). Die zorgt met haar grillige tongvormige blaadjes voor een frivole touch in de badkamer. Ook deze varensoort komt recht uit de jungle en kan dus tegen vocht en hoge temperaturen. Prima decoratie in een leuk keramieken potje dichtbij de inloopdouche.

nestvaren.jpg

3. Bamboe

Door haar lichte kleur is bamboe (Fargesia murieliae) een mooie houtsoort voor meubels in de badkamer. Maar wist u dat de plant zelf ook de moeite waard is? Ze is ook weinig veeleisend. Bamboe heeft weinig licht nodig en groeit zelfs zonder aarde. Een hoge vaas met kiezelsteentjes en af en toe wat water is al voldoende.

bamboe-badkamer.jpg

4. Rhipsalis

Een dankbare hangplant is de Rhipsalis. Die vindt u in alle vormen en kleuren. Het is een vrolijk neefje van de cactus en heeft dus amper water of onderhoud nodig. Zet het plantje gerust op een hoog schap of op de kast, dan groeit die als een gordijntje mooi naar beneden.

rhipsalis.jpg

5. Sanseveria

De hipste plant van allemaal: de vrouwentong of sanseveria. Heel populair in Vlaanderen, al wordt de plant vaak wat vergeten weggezet aan het raam, met uitzicht op straat. Terwijl de sanseveria het ook aangenaam toeven vindt in de badkamer, waar ze mee de luchtvochtigheid regelt. Ze heeft trouwens amper onderhoud nodig. Probeer maar eens uit!

sanseveria.jpg

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00

Enkel zondag gesloten

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten