menu
Steylaerts Logo
Blog Binnenkijker: Scandinavische badkamer in oud herenhuis

Binnenkijker: Scandinavische badkamer in oud herenhuis

Inspiratie

Sien en Kurt droomden al jaren van een prachtige eigentijdse badkamer in hun eeuwenoude herenhuis in hartje Mechelen. De jonge dertigers hadden een duidelijk beeld voor ogen. De badkamer moest minimalistisch zijn met een cool Scandinavisch tintje: jong, fris en hip. En dat is ze ook geworden. 

binnenkijken-in-de-badkamer-van-sien-en-kurt-in-mechelen.jpg

Scandinavisch cool

Het koppel woont al zeven jaar in hun mooie rijhuis in Mechelen. Toch duurde het een hele tijd voor ze de knoop doorhakten. Ze wilden vooral niet overhaast te werk te gaan. Daarom lieten ze hun wensen eerst rijpen tot ze 100% zeker waren van wat ze wilden: een moderne badkamer in Scandinavische stijl. Met een strakke vloer en minimalistisch sanitair, en mooie hippe matzwarte kranen uit de muur.

Slaapkamer wordt badkamer

De badkamerrenovatie beloofde voor Steylaerts een pittige uitdaging te worden. De te renoveren ruimte op de etage was oorspronkelijk geen badkamer. Er waren dus geen voorzieningen voor water, verwarming of ventilatie aanwezig. Bovendien stonden alle muren scheef. De ruimte was ook behoorlijk klein. Toch droomde het koppel van een complete badkamer met comfortabel bad, douche en toilet. Dus gingen wij aan het werk.

Duurzame renovatie

Zoals Steylaerts altijd doet, werd bij de renovatie álles vernieuwd. Dat is de garantie voor een zorgeloze badkamer die een leven lang meegaat. We legden nieuwe leidingen, nieuwe bedradingen, nieuwe wanden, nieuw sanitair en een nieuwe vloer. Alles werd netjes uitgetekend, zorgvuldig geplaatst en afgewerkt volgens de regel van de kunst. Ook bij de keuze van de materialen (de tegels, vinyl en sanitair) speelde duurzaamheid een rol.

Een vloer van duurzaam vinyl

Om de nieuwe leidingen weg te werken, hoogde Steylaerts de vloer enkele centimeters op. We voorzagen over de hele ruimte duurzame, waterbestendige OSB-platen. Daarop legde de vloerder vloertegels van stijlvol vinyl. We voorzagen ook een moderne douche met een smal douchegootje, parallel aan de wand. Door de minimalistische glazen douchewand lijkt de douche amper ruimte in te nemen.

Hippe groene wand

Dé eyecatcher in de nieuwe badkamer is de hippe wand, met gedurfde frisgroene tegels in een cool visgraatmotief. De opvallende accentmuur bepaalt voor een groot deel de eigentijdse uitstraling van de badkamer. De speelse kleur en het legpatroon passen ook helemaal bij de creatieve persoonlijkheid van de eigenaars. En ook kinderen vinden zo’n uitgesproken kleur altijd leuk.

scandinavische-badkamer-in-oud-herenhuis.jpg

Authentieke elementen

Voor het contrast wilde het koppel er een oud element bij. Om de authentieke deuren te bewaren, ging Steylaerts op zoek naar een gepaste deurlijst. De schrijnwerker nam zelfs de deuren van de aanpalende slaapkamer onder handen, zodat deze 100% matchten. Ook een voormalig televisiemeubel werd bewerkt tot unieke badkamerkast. De pootjes gingen eraf, op het hout kwam een beschermlaag en bovenop een stevig wit tafelblad. Alles perfect tot in de kleinste details.

scandinavische-badkamer-met-houten-badkamermeubel.jpg

Geslaagd totaalproject

Sien en Kurt blikken tevreden terug op de renovatie. ‘Het totaalproject in handen leggen van één bedrijf, was voor ons als gezin met jonge kinderen en een druk leven de investering meer dan waard. Steylaerts coördineerde en voerde alles vlot uit. We waren echt onder de indruk van zoveel creativiteit, en van de expertise en de efficiënte opvolging van de werken.’

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00

Enkel zondag gesloten. 

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten