*** Opendeur actie: 2024 euro cadeau *** Actie: 2024 euro cadeau

menu
Steylaerts Logo
Blog 5x creatief met honing in de badkamer

5x creatief met honing in de badkamer

Inspiratie

Wist u dat honing niet alleen heerlijk is in de keuken, maar ook in de badkamer? Met zijn talrijke eigenschappen is honing een veelzijdig verzorgingsproduct, voordelig voor het hele lichaam. Smeer dus niet alleen honing op de boterham, maar ook op uw huid! We geven graag 5 tips voor honing in de badkamer.

1. Gezichtsreiniger en gezichtsmasker

Wat dacht u van honing in plaats van zeep om uw gezicht te wassen? Zo krijgt u een extra zachte en gezonde huid. Een halve theelepel volstaat al. Neem wat honing uit het potje en wrijf die warm tussen de vingers zodat die makkelijker uit te smeren is. Voeg eventueel enkele druppels water toe. Breng de honing aan op uw gezicht, masseer een minuutje of twee en spoel af met lauwwarm water.

Honing werkt ook goed als gezichtsmasker. Doe daarvoor hetzelfde als hierboven maar laat wat langer inwerken. Gebruik ook gerust een volle theelepel. Masseer de honing over uw gezicht en nek en laat alles een kwartier tot twintig minuten drogen. Spoel daarna af. Doet u dit enkele dagen na elkaar, is uw huid weer mooi glad en zacht.

honing-gezichtsmasker.jpg

2. Natuurlijke bodylotion en honingscrub

Honing verzacht, voedt en beschermt het lichaam. Gevoelige huid komt met honing tot rust, ruwere plekken worden soepel en teder. Maak dus een natuurlijk bodylotion! Warm een kop honing op tot die vloeibaar is, voeg lavendel, kamille, munt of andere kruiden toe en laat het mengsel een week rusten. Meng een theelepel van de kruidige mix door een geurloze lotion, en breng die aan op uw huid.

U kunt ook een honingscrub maken met honing en wat suiker. Daarmee pakt u scheurtjes of droge velletjes bij uw lippen aan. Ook kloofjes in de handen kunt u verwijderen door een homemade handscrub, gemaakt van honing, suiker, kokosolie en natuurazijn. Voor een gezichtsscrub kunt u de honing dan weer mengen met gemalen amandelen en een beetje limoensap.

3. Honingbad voor het lichaam

Houdt u niet zo van het plakkerige smeren, kunt u een heerlijk voedend honingbad nemen. Getest én goedgekeurd door de mythische koningin Cleopatra. Meng het badwater met twee of drie dikke eetlepels honing, voeg eventueel wat melk en drie druppeltjes etherische olie toe. De honing lost op in het water en verzorgt zo uw lichaam.

4. Glanzend haar en natuurlijk bleekmiddel

Last van droog haar? Honing zit vol aminozuren en vitaminen die uw haar hydrateren en natuurlijk doen glanzen. Meng 250 ml gekookt water met een volle eetlepel honing. Voeg gerust andere producten toe zoals kokosolie, avocado, banaan of olijfolie. Voor blond haar mag er ook wat citroensap bij. Wrijf dit honingmengsel in uw haar en laat een poosje inwerken. Is het mengsel dun genoeg, hoeft u het niet eens uit te spoelen.

Rauwe honing is ook een natuurlijk bleekmiddel voor haar. Wanneer honing in contact komt met water, is er een kleine chemische reactie. Daarbij ontstaat waterstofperoxide dat een blekend effect heeft. Leuk meegenomen voor mensen met licht haar. Maar let wel even op als u rood, bruin of zwart haar hebt: dan kan honing uw haar een vreemd tintje geven. Houd hier dus rekening mee.

honing-in-de-badkamer.jpg

5. Honing in plaats van cosmetica

U merkt: honing is een verrassend goed natuurlijk alternatief voor al die dure potjes crème. En u kunt er zelfs nóg meer mee. Lippenbalsem van honing? Smelt wat vaseline of kokokosolie, voeg honing toe, en laat uitharden. Honingzalf tegen acne? Breng voor het slapengaan wat honing aan op de puistjes en was die er de volgende ochtend weer af. De puistjes gaan verrassend snel weg. Honing droogt bovendien uw huid niet uit, in tegenstelling tot cosmetische middeltjes.

Tip: gebruik de juiste honing

Niet elke honing is natuurlijk. Gebruik in de badkamer enkel ‘échte’ honing, gemaakt door de bijtjes. Begin ook best met een beetje en voeg achteraf eventueel wat extra honing toe. Voor een honingscrub is een klein laagje al genoeg. Bent u erg gevoelig voor allergieën? Breng de eerste keer best een klein puntje honing aan, gewoon om na te gaan of honing geen allergische reactie opwekt.

Is de honing geschikt, zoals in de meeste gevallen? Dan kunnen we het alleen maar aanraden. Een prima middel voor een gezonde, jonge, zachte huid en lichaam.

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.4

Tijdelijke ingang via
Aarschotsesteenweg
(Klik hier voor meer info
)

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Tot eind februari ook elke zondag open van 13u00 - 18u00

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Tot eind februari ook elke zondag open van 13u00 - 18u00