menu
Steylaerts Logo
Blog Jonge kinderen in huis? Zo maak je jouw badkamer kindvriendelijk!

Jonge kinderen in huis? Zo maak je jouw badkamer kindvriendelijk!

Veel gestelde vragen
Wie jonge kinderen in huis heeft weet dat je ze niet altijd alleen kunt laten in de badkamer. Douchen of een bad nemen zonder ouderlijk toezicht is zeker en vast een no go. Maar ook handjes wassen kan een heikel punt zijn omdat het meubel te hoog staat. Wil jij een kindvriendelijke badkamer? Misschien helpen deze tips je wel op weg!

Inloopdouche

Kleine kinderen in bad of onder een douche zetten is niet altijd eenvoudig. Wil je het jezelf makkelijker maken? Ga dan voor de inloopdouche! Het gaat veel sneller en bespaart wel wat water. Willen de kinderen toch absoluut in een bad? Dan kan je een klein badje laten vullen onder de douche.

Antislip product

‘NIET LOPEN’ is één van de belangrijkste regels in een openbaar zwembad. Maar die regel geldt ook voor de badkamer! Kinderen kunnen nogal onstuimig zijn en dan gaat het al snel mis. Om ongelukken te vermijden raden we een antislip product aan op je tegels. Je kan het er zelf makkelijk opzetten en heeft een fantastisch effect!

Opstapje

Kleine bengels raken niet snel aan de wastafel om bijvoorbeeld hun handen te wassen. Voorzie daarom een opstapje. Zo kunnen ze zelf hun tanden poetsen of handen wassen zonder dat je ze altijd moet helpen!

Leuk ingericht

Kinderen zijn over het algemeen altijd heel vrolijk en gelukkig. Zorg daarom dat de badkamer ook wat leuke accenten heeft. Een muur in een leuke kleur, een mandje voor de vele badspeeltjes of een mooi kapstokje voor hun badjas of handdoek.

Thermostatische kranen

De veiligheid in je badkamer moet optimaal zijn als je kleine kinderen in huis hebt! Daarom zijn thermostatische kranen ideaal in het hele huis. Ze worden niet warmer dan 38°C waardoor je kinderen zich niet kunnen verbranden en ook de buitenkant van de kraan wordt niet heet. Iets waar we ons zelf ook nog vaak aan vergissen!

Met deze tips wordt jouw badkamer al een stuk kindvriendelijker! Wil je jouw badkamer renoveren? Dan ben je bij Steylaerts aan het juiste adres! Maak hier een afspraak en wordt onmiddellijk verder geholpen.

Maak een afspraak

Kindvriendelijke-badkamer.jpg

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten
Magazijn maandag - vrijdag: 9u00 - 18u00


Van 14 juli tot 4 augustus zijn we met vakantie.

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten
Magazijn maandag - vrijdag: 9u00 - 18u00


Van 14 juli tot 4 augustus zijn we met vakantie.