menu
Steylaerts Logo
Blog 6 tips om uw badkamer sneller te poetsen

6 tips om uw badkamer sneller te poetsen

Veel gestelde vragen

Hoe maakt u uw badkamer zo snel mogelijk proper? Daar denkt u best al aan wanneer u uw nieuwe badkamer uittekent. Met een slimme inrichting kunt u de tijd van het schoonmaken drastisch verkorten. Enkele tips waar u best rekening mee houdt bij uw badkamerrenovatie.

#1. Een hangtoilet houdt de vloer vrij

Een hangtoilet heeft alleen maar voordelen. Zo’n toilet is mooier, lichter en moderner, én het vergemakkelijkt ook het poetsen. Geen moeilijke hoekjes en kantjes waar u achter moet schrobben. U kunt er in één beweging vlot onderdoor. Hang ook de wc-rolhouder en -borstel omhoog, tegen de muur. Zo blijft de hele vloer rond het toilet vrij. Alweer wat tijd uitgespaard.

kies-voor-een-hangtoilet.jpg

#2. Grote tegels met dunne voegen

Het vuil kruipt vooral in de voegen. Hoe dunner de voegen, hoe sneller u ze schoonmaakt. En hoe groter de tegels, hoe minder voegen natuurlijk. Wilt u zelfs helemaal géén voegen? Ook dat is vandaag mogelijk met een naadloze badkamer in beton ciré.

grote-tegels-smalle-voegen.jpg

#3. Ingewerkte kranen

Rond de kraan is het vaak steviger schrobben om de hardnekkige kalkaanslag te verwijderen. Als u de kranen laat inwerken in de muur, vermijdt u dat vervelende probleem. Dat maakt de wastafel volledig vrij zodat u die makkelijk reinigt. De strakke, moderne look van uw badkamer krijgt u er zomaar bij.

inbouwkranen.jpg

#4. Een nis in de douche

Vervangt u uw bad door een inloopdouche? Dan is een nis zeker handig. In zo’n uitsparing in uw muur bergt u gemakkelijk uw zeepjes, oliën en zelfs handdoeken op. De nis laat u betegelen samen met uw douche en is dus even makkelijk proper te maken. Handig voor wanneer u zich wast … en achteraf schoonmaakt!

een-nis-in-de-douche-familie-verbesselt-denecker.jpg

#5. Haal de juiste reinigingsmiddelen in huis

Het ene product is het andere niet. Gebruikt u de juiste reinigingsmiddelen, gaat het poetsen niet alleen veel sneller. U onderhoudt uw badkamer dan ook gegarandeerd op de juiste manier. Er zijn vandaag verschillende soorten allesreinigers op de markt, maar niet alle materialen kunnen er even goed tegen. Informeer u dus best op voorhand over de juiste poetsproducten. Wij raden het Lithofin-gamma aan voor uw tegels en vloeren, en adviseren u in onze toonzaal graag over hoe u deze het best gebruikt.

#6. Laat uw badkamer renoveren

Er bestaan vandaag heel wat materialen die makkelijker te poetsen zijn dan sanitair van tien jaar geleden. Van tegels tot porselein, van spiegels tot badkamermeubels. Na een renovatie geniet u van de beste materialen, in gebruik én onderhoud. Een slimme inrichting van uw badkamer zorgt zo niet alleen voor meer genot - u wint ook veel meer tijd.

Bent u van plan uw badkamer te renoveren? Dan komen deze tips zeker van pas als u uw nieuwe badkamer ontwerpt. Vraag zeker ook advies aan onze experts. Zij vullen dit graag aan vanuit hun ervaring.

Maak hier uw afspraak

laat-badkamer-renoveren.jpg

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00

Enkel zondag gesloten

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten