menu
Steylaerts Logo
Blog Organische vormen en natuurlijke elementen in de badkamer

Organische vormen en natuurlijke elementen in de badkamer

Inspiratie

Een nieuwe badkamer hoeft niet altijd superstrak en rechtlijnig te zijn. Wees gerust creatief en denk verder dan rechte hoeken en randen alleen. Ronde vormen, zacht gebogen lijnen en natuurlijke elementen creëren vaak een verrassend knus effect. Ze vormen de basis van uw nieuwe organische badkamer.

Rust en perfectie

Eerst even dit: wist u dat cirkels zorgen voor psychologische rust? Dat komt omdat we ronde vormen onbewust associëren met de natuur, waar overal cirkels voorkomen. Denk maar aan de zon, de maan, de aarde, de planeten … Zelfs een boomstam is rond, net als een bloedcel, een bolletje hagel of een ei.

Cirkels doen ook denken aan cycli. Ze hebben geen begin en geen eind, en suggereren daarom perfectie en eenheid. Geen wonder dus dat ronde vormen niet alleen terugkomen in trouwringen, maar dat ze ook perfect matchen met … de badkamer! Een organische badkamer, met lekker veel ronde vormen, straalt meteen rust en perfectie uit.

Mooi rond bad en sanitair

Het pronkstuk in de organische badkamer is het vrijstaand bad. De zorgvuldig gebogen en afgeronde vormen in het design maken de badkuip eens zo licht en gracieus. Veel hedendaagse modellen benadrukken die elegantie in hun mooi symmetrische elliptische omtrek. Er zijn ook baden die perfect rond zijn.

Ook andere badkamermeubelen bestaan in organische, vaak bolvormige vormen. Denk aan bolle waskommen, een cirkelvormige radiator, een rond hangtoilet. Voor uw inloopdouche kunt u een organische wand laten plaatsen, met bijvoorbeeld gebogen glas of een kronkelende structuur.

Beton ciré als organisch alternatief

Het natuurlijke alternatief voor strakke keramiektegels is beton ciré. Dit waterdichte betonstuc - letterlijk: gewreven beton - maakt van uw badkamer een heel organisch geheel. U kunt er dynamische wanden mee creëren die u in een vloeiende beweging kunt uitbreiden naar uw bad of badkamermeubel.

Beton ciré is volledig naadloos en daardoor mooi minimalistisch. Het is kraswerend en stootvast, goed bestand tegen hitte en koude, en makkelijk in onderhoud. Alleen maar voordelen dus. De Catalaanse architect Gaudí was er duidelijk fan van, u ook?

beton-cire-in-de-badkamer.jpg

Organische patronen met tegels

Ook met tegels kunt u het verschil maken. Zo zorgen visschubben tegels met hun rond randje voor een vrolijk natuurlijk effect in de badkamer. Plaatst u ze met de kromming naar beneden, doet het patroon denken aan visschubben of zelfs vallende druppels. Met de ronde kant naar boven worden de tegeltjes dan weer opkomende zonnetjes.

U kunt natuurlijk ook tegels kiezen met organische patronen. Denk aan reliëftegels met gebogen lijntjes, gespikkelde terrazzo of waarom zelfs geen marmer? Ook tegels met houtlook geven een verrassend natuurlijk effect.

Gebogen kranen en ovale spiegels

Nog meer organische elementen in de badkamer? Ovale spiegels natuurlijk! Of anders zo’n grote ronde, met subtiele verlichting erachter. Minimalistische spiegels kunnen heel eigentijds zijn, met een bombastisch vergulde rand errond creëren ze dan weer een gezellig retro-effect.

Ook het kraanwerk kan zorgen voor leuke organische accentjes. De meeste kranen zijn bovenaan al gekromd, zuiver functioneel. Maar wat dacht u van design-kraanwerk dat in een mooie halve cirkel is gebogen? Met uiteraard een cirkelvormig aansluitstuk en een fijn rond steentje boven de afvoer.

Ronde accessoires en natuurlijke materialen

Tenslotte kunt u ook in de accessoires de ronde vormen opzoeken. Van potje tot wasmand, van opklaptafel tot wc-bedieningsplaat. Een rond matje, ronde kaarsen, ronde spotjes in het plafond. Hoe meer bollen, hoe beter!

Niet alleen de vorm is van belang, ook de keuze van het materiaal is belangrijk. Breng in uw organische badkamer vooral de natuur binnen! Zandsteen, aardetinten, golvende structuren, hout en riet … Veel designwinkels hebben vandaag een eco-afdeling vol producten met een natuurlijke uitstraling. Laat u volledig gaan.

ronde-accessoires-in-de-badkamer.jpg

Combineer organische vormen en rechte lijnen

Trop is teveel. Het is daarom aan te raden in uw badkamer te kiezen voor een combinatie van rechte lijnen en organische vormen. Sowieso zijn de muren recht, net als de wanden van bijna alle inloopdouches. Net door die rigide rechthoekige vormen te combineren met gebogen lijnen en ronde vormen, wordt het geheel organisch.

Hoe ziet uw toekomstige badkamer eruit? Droomt ook u van een organische badkamer? Hoe combineert u de cirkels met de strakke lijnen? Kom langs in een van onze showrooms en laat u inspireren door onze waarheidsgetrouwe opstellingen.

Maak een afspraak

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00

Enkel zondag gesloten

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten