menu
Steylaerts Logo
07 juli 2017

Steylaerts en Verelst starten de bouwwerken in Lier!

Steylaerts-en-verelst-hoofding.jpg

Foto: Rik Liekens (Architeam), Patrick Steylaerts (Steylaerts) en Stefaan Celen (Verelst)

Bedrijfsgebouw wordt nieuw landmark in Lier

Na het bouwverlof starten de werken aan de nieuwe showroom en het administratief torengebouw van Steylaerts langs de Aarschotsesteenweg en de Schollebeekstraat in Lier. De sombere, verlaten ‘Coca Cola’-site wordt omgetoverd tot een modern, uitdagend landmark bij het binnenrijden van de stad. De deuren gaan open in augustus volgend jaar.

De oude bedrijfsgebouwen van Cartonnages Donckers, nog vroeger een bottelarij en distributiecentrum van Coca Cola en daarvoor nog zelfs de Schoenfabriek Van der Wee, worden vakkundig omgebouwd tot toonzaal, kantoren en magazijn van Steylaerts.

Uitnodigende toonzaal 

“Het gaat om een spectaculair project waarbij de twintig jaar oude logistieke gebouwen zonder afbraak uitgebreid worden tot moderne, elegante toonzaal- en administratieruimte en performante opslag- en werkplaatsen“, aldus Rik Liekens namens architectenbureau Architeam. “We openen het gesloten logistieke gebouw helemaal met een uitnodigende toonzaal langs de kant van de Aarschotsesteenweg.  De aanpalende woningen blijven gebufferd en de logistieke afwikkeling gebeurt via de toegang Schollebeekstraat zodat de Aarschotsesteenweg geen hinder ondervindt.”

Echte blikvanger

Industriebouw Verelst staat alvast te trappelen om aan het karwei te beginnen. “Dit is een heel mooi project”, verzekert Stefaan Celen, hoofd renovatiebouw bij Verelst. “We zijn erg blij dat we dit mogen realiseren. Als we kunnen meewerken aan een echte blikvanger in onze eigen regio, dan zijn we natuurlijk extra gemotiveerd. Het wordt een hele uitdaging om in augustus 2018 klaar te zijn. Maar die gaan we graag aan.”

Noodzakelijke stap

Het zal met een beetje weemoed in het hart zijn dat Steylaerts Berlaar zal verlaten. “We zijn hier gevestigd sinds de oprichting door onze vader Jos en moeder José in 1961”, zegt CEO Patrick Steylaerts. “Maar het is onze continue groei die ons  naar Lier doet verhuizen. Met een omzet van 31 miljoen euro was 2016 reeds het dertigste opeenvolgende jaar van omzetstijging voor ons bedrijf. Dat doet ons in Berlaar achter de feiten aanlopen.  Dat zal in Lier met een magazijn van 10.000 m², een toonzaal van 2.000 m² en een administratieve toren met drie verdiepingen niet langer het geval zijn.”

Grote investering

Met het project is een investering gemoeid van maar liefst 15 miljoen euro.  “Wij investeren elk jaar weliswaar enorm in onze infrastructuur, maar dit is natuurlijk van een andere orde,” aldus Patrick, “Het is echter een noodzakelijke stap met het oog op onze verdere groei. De nieuwe toonzaal zal een pareltje worden, helemaal in de stijl van onze showrooms in Wijnegem en Temse. Bovendien zal er bij de bouw maximaal worden gekozen voor natuurlijke en ecologische oplossingen.”

Steylaerts-lier.png

Een blik op hoe de site er zal uitzien in augustus 2018.

Deel deze pagina