menu
Steylaerts Logo
Blog Steylaerts realiseert bij DPG Media zijn grootste renovatieproject ooit

Steylaerts realiseert bij DPG Media zijn grootste renovatieproject ooit

Inspiratie

Steylaerts werkt bij DPG Media in Vilvoorde aan zijn grootste renovatieproject ooit. We vernieuwen er dit jaar maar liefst 20 verschillende sanitaire ruimtes, van afbraak tot afwerking. De verouderde installaties maken plaats voor een opvallend eigentijds ontwerp met duurzaam sanitair.

Sanitaire installaties bij DPG Media

DPG Media is het moederbedrijf van een grote groep tv- en radiozenders, dagbladen, tijdschriften en websites zoals VTM, HLN, Joe FM, Q Music, De Morgen, Dag Allemaal en Humo. 

Het Vlaamse mediabedrijf betrekt al enkele decennia een enorme site in Vilvoorde. Na 30 jaar wil DPG Media dat ook de toiletten qua design en comfort voldoen aan de nieuwste normen. Daarom doet het bedrijf beroep op de expertise van Steylaerts voor een renovatie op grote schaal.

Badkamerrenovatie op grote schaal

CEO Patrick Steylaerts: “Steylaerts renoveert zo’n 900 familiebadkamers per jaar. Voor elke renovatie stellen we een team van specialisten samen en maken we een strakke planning op. Dat deden we voor dit project op veel grotere schaal: hier werken we aan wel 20 verschillende sanitaire ruimtes tegelijk!" 

"Een goede voorbereiding was dus cruciaal. We begonnen daar al mee in augustus vorig jaar. Al dat voorbereidend werk werpt vandaag zijn vruchten af: de verschillende werven verlopen vlot en volgens plan.”

Minimum aan overlast

De gebouwen van DPG Media tellen 10 dubbele sanitaire ‘kernen’. Daarvan zijn er 7 voor de medewerkers en 1 voor het publiek dat programma’s bijwoont. De 2 andere kernen maken deel uit van de loges, voorbehouden voor gasten en deelnemers aan de tv-programma’s.

Patrick Steylaerts: “Om de overlast tot een minimum te beperken, werken we de ruimtes afwisselend af, zodat er altijd voor iedereen sanitair is, zonder daarvoor te ver te hoeven stappen. Een extra uitdaging was dat er veel opnamestudio’s zijn, waar dag en nacht gewerkt wordt. En die studio’s zijn gevoelig aan trillingen. Om die redenen konden we de breekwerken enkel uitvoeren tussen 2 uur en 4 uur ’s nachts.”

Investering in duurzaamheid

De sanitaire voorzieningen bij DPG Media zijn al 30 jaar oud en waren dus aan vernieuwing toe. Kranen begonnen te lekken, het sanitair was verouderd, tegels kwamen los. De probleempjes werden voorbije jaren wel steeds verholpen, toch wilde DPG Media nu investeren in een duurzame oplossing. 

Daarom koos het bedrijf voor een grondige renovatie van alle sanitaire installaties op de hele site, compleet met nieuwe leidingen, nieuwe vloeren en wanden, nieuw sanitair en nieuwe verlichting.

Eigentijds design

Voor de nieuwe ruimtes tekende Steylaerts, in nauw overleg met de mensen van DPG Media, een uniek ontwerp uit. Weg met de klassieke witte tegeltjes, in de plaats komt een stijlvol eigentijds design met een heel nieuwe look. De nieuwe sanitaire ruimtes stralen kwaliteit en luxe uit. 

Daarvoor zorgt de smaakvolle combinatie van ruwe greige natuursteen met verticale zwarte tegeltjes, een zwart plafond en bronzen accenten in de lambrisering en op de wanden. Gezellig warm licht, ronde spiegels en op maat gemaakte wastafels op mooi donker hout maken de ruimte helemaal af. En met de onderhoudsvriendelijke keramische tegels (in totaal 1.600 m² aan tegels) is ook de poetsploeg blij.

Vernieuwend waterbesparend sanitair

Ook de keuze van het sanitair ligt in dezelfde lijn: duurzaam én eigentijds. DPG koos bewust voor in totaal 42 elektronische kranen waarbij de sensor in de kraan zelf zit. Zo stroomt het water zolang iemand er zijn of haar handen onder houdt, zonder extra water te hoeven verspillen. 

Ook vernieuwend zijn de 35 urinoirs, van de Belgische fabrikant ‘IPEE’. Die spoelen na gebruik automatisch door, met precies de hoeveelheid water die nodig is. Hoeveel dat is, berekent het ‘slimme’ urinoir zelf. Anders dan veel andere publieke urinoirs spoelen ze niet automatisch door wanneer iemand gewoon dichtbij komt.

Goede samenwerking met DPG Media

Luc Bosmans, project manager bij Steylaerts, leidt het project in goede banen. “De goede voorbereidingen, de strakke planning en de uitstekende samenwerking tussen DPG Media en Steylaerts lonen: de renovatiewerken verlopen perfect volgens plan. De eerste units zijn al afgewerkt: een deel van de medewerkers van DPG Media geniet vandaag dus al van prachtige, gloednieuwe sanitaire ruimtes.”

Renovatie bedrijfssanitair

Steylaerts renoveert niet alleen familiebadkamers. Ook voor bedrijven en handelszaken voeren we grondige sanitairrenovaties uit. Van klantentoiletten in de winkel tot grote sanitaire ruimtes verspreid over een hele site: Steylaerts renoveert uw bedrijfssanitair.

Meer info over renovatie van bedrijfssanitair 

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00

Enkel zondag gesloten

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten