menu
Steylaerts Logo
Blog Uw eigen sauna in de badkamer

Uw eigen sauna in de badkamer

Veel gestelde vragen

Een bezoekje aan de sauna: heerlijk toch! Perfect om u te ontspannen na een lange vermoeide dag. Maar wist u dat u daarvoor niets eens uw huis uit hoeft? En dat u een privé-sauna kunt laten plaatsen in uw eigen badkamer?

Hoe groot moet de badkamer zijn?

U hoeft helemaal geen grote badkamer te hebben voor uw eigen sauna. De ruimte van een bad volstaat zelfs al. Natuurlijk kunt u wel altijd meer luxe toevoegen als de ruimte groter is. Wilt u een sauna in uw nieuwe badkamer? Onze verkopers geven u graag gepast advies.

image.png

Bron foto: sauna-nederland.nl

Welke type sauna moet ik kiezen?

Er zijn twee types: Finse sauna’s en infraroodsauna’s. Een Finse sauna bezorgt u het ‘echte’ saunagevoel. De hoge temperatuur en het gieten van extra water zorgen ervoor dat de warmte tot diep in uw spierweefsel binnendringt. Let er bij een Finse sauna wel op dat er geen water het hout kan binnendringen.

Wanneer uw badkamer erg vochtig is, kan u best kiezen voor een infraroodsauna. Hierbij dringen de infraroodlampen rechtstreeks door in het lichaam. Nog een voordeel van de infraroodsauna is dat deze cabines sneller klaar zijn voor gebruik.

image.png

Bron foto: maison-et-jardin.be

Wellness in uw badkamer

Een sauna in uw badkamer heeft veel voordelen. Het grootste voordeel is zonder twijfel dat u op elk tijdstip een ontspannend momentje voor uzelf kan nemen. Maar ook de privacy en de hygiëne zijn volgens sauna-eigenaars een belangrijke troef. Verder zal uw weerstand verhogen als u regelmatig een saunasessie doet, en door het zweet worden afvalstoffen uit uw lichaam afgevoerd. Tot slot zorgt een privésauna ervoor dat de waarde van uw woning verhoogt. Kortom, als u een saunaliefhebber bent, en u hebt een beetje ruimte over in uw badkamer, dan hoeft u niet te twijfelen.

sauna-glazen-deuren-550x654.jpg

Bron foto: sauna-nederland.nl

Wilt u ook graag een sauna in uw badkamer? Onze verkopers helpen u met plezier verder in onze showroom.

Maak uw afspraak

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00

Enkel zondag gesloten. 

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten