menu
Steylaerts Logo
Blog Waarom vloerverwarming in de badkamer?

Waarom vloerverwarming in de badkamer?

Veel gestelde vragen

Een Steylaerts-badkamer gaat een leven lang mee. Zeker als u bij uw badkamerrenovatie bewust kiest voor duurzame elementen. Met vloerverwarming in uw badkamer bespaart u heel wat energie én wint u aan comfort.

Vloerverwarming is comfortabel

Bij vloerverwarming komt de warmte uit de vloer. Dat zorgt voor lekker warme voeten, waardoor ook uw lichaam het aangenaam warm krijgt. Bovendien zorgt vloerverwarming voor een gelijkmatige opwarming van de badkamer. Er zijn dus geen afzonderlijke koude en warme plekken meer in de badkamer. Dat maakt het eens zo comfortabel.

vloerverwarming.jpg

Vloerverwarming in uw nieuwe badkamer

U merkt: vloerverwarming heeft veel voordelen. Het is een slimme en bijna vanzelfsprekende keuze als u de renovatie van uw badkamer overweegt. Kom langs in onze toonzaal. Onze verkopers geven u graag meer uitleg.

Maak uw afspraak

Energiezuinige verwarming

Vloerverwarming is bovendien efficiënter dan klassieke radiatoren die de lucht opwarmen. Warme lucht stijgt, radiatorwarmte vult dus eerst het plafond en zakt dan langzaam naar beneden. Het duurt veel langer voor die warmte de voeten bereikt. Zeker als de badkamer ruim is en veel lucht moet worden opgewarmd.

Bewegende warmtegolven

Een andere voordeel: bij vloerverwarming ‘glijden’ de warmtegolven vanuit de vloer langs uw lichaam. Die beweging voelt veel warmer dan ‘stilstaande’ opgewarmde lucht. U kunt de temperatuur dus makkelijk 2 graden lager instellen dan bij radiatoren. Dat scheelt best wat op de energiefactuur.

Esthetisch en functioneel

In kleinere badkamers heeft onzichtbare vloerverwarming een bijkomende troef. In sommige gevallen kan het de elektrische of centrale verwarming volledig vervangen. Dan hoeft er geen radiator tegen de muur en spaart u belangrijke ruimte uit. Het maakt de badkamer bovendien strakker en esthetischer.

vloerverwarming-in-badkamer.jpg

Proper en onderhoudsvriendelijk

De geleidelijke opwarming van de badkamer zorgt ervoor dat de badkamer sneller opdroogt, tot in de kleinste hoekjes. Zo helpt vloerverwarming ook schimmelvorming te vermijden. Er worden, anders dan bij een radiator, geen stofdeeltjes door de lucht geblazen, wat het systeem nog properder en gezonder maakt.

Makkelijk te programmeren

Onze vloerverwarming van Schlüter-Systems heeft tenslotte een aparte thermostaat zodat u de temperatuur zelf kunt regelen, onafhankelijk van de andere thermostaten in huis. U kunt ook verschillende warmteschema’s programmeren. Zo is de badkamer meteen aangenaam warm wanneer u die binnenstapt, ’s ochtends en ‘s avonds.

vloerverwarming-2.jpg

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten
Magazijn maandag - vrijdag: 9u00 - 18u00


Van 14 juli tot 4 augustus zijn we met vakantie.

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten
Magazijn maandag - vrijdag: 9u00 - 18u00


Van 14 juli tot 4 augustus zijn we met vakantie.