menu
Steylaerts Logo
22 maart 2018

Water besparen in de badkamer? Zo doe je het!

Wie graag een bad neemt of lang onder de douche staat heeft op het einde van de maand niet zo’n leuke waterrekening. Water besparen in de badkamer is niet zo moeilijk als het lijkt. Probeer het met deze tips en bespaar zo heel wat water en dus ook centjes!

Besparende douchekop

Zoals we al vermeldden in ons artikel over ecologische badkamers is een besparende douchekop het hebbeding voor wie minder water wil verspillen. In deze douchekop wordt de druk verhoogd maar minder water gebruikt. Zo lijkt het alsof je doucht zoals anders maar in werkelijkheid verbruik je 50% minder water dan met een gewone douchekop.

Thermostatische kranen

Naast de besparende douchekop is ook een thermostatische kraan een fantastisch waterbesparend systeem. Je water wordt sneller warm waardoor er geen liters koud water wordt verspild.

Toilet met 2 doorspoelknoppen

Een toilet met 2 doorspoelknoppen is tegenwoordig al zo goed ingeburgerd dat het bijna overal te vinden is. Wie nog altijd maar 1 doorspoelknop heeft maakt beter werk van een nieuw toilet. Een toilet doorspoelen kost je 10 liter water. En dat is helemaal niet nodig. Met 2 doorspoelknoppen kan je ook met minder water je toilet doorspoelen. Een heleboel water dat je bespaart!

Regenwater

Een belangrijk punt op vlak van besparen is regenwater. Waarom zou je in godsnaam drinkwater gebruiken om een toilet door te spoelen? Daar kan je regenwater voor gebruiken! Helemaal gratis en bovendien zit er in regenwater veel minder kalk. Dat is dan weer goed voor de leidingen. Regenwater kan je ook gebruiken om je huis te poetsen, planten water te geven of je auto te wassen. Regenwater is top als je het ons vraagt!

Ga slim om met water

Uiteraard moeten we de hand ook even in eigen boezem steken. Hoeft het water te blijven lopen terwijl we onze tanden poetsen? Kunnen we de douche niet even uitzetten terwijl we ons haar en onszelf inzepen? En kan dat papieren zakdoekje niet gewoon in de vuilnisbak in plaats van het door het toilet te spoelen? Het zijn kleine zaken maar deze zorgen wel voor een groot verschil op jaarbasis. Iets om over na te denken!

Deel deze pagina