menu
Steylaerts Logo
Blog 5 waterdichte tips voor de perfecte afvoer van uw inloopdouche

5 waterdichte tips voor de perfecte afvoer van uw inloopdouche

Veel gestelde vragen

De basis van een goede inloopdouche is een betrouwbare en waterdichte douchegoot. Daarom kiest Steylaerts resoluut voor de strakke en stijlvolle douchegoten van Carrodrain. Topkwaliteit en topdesign van Belgische makelij. Maar ook een vlotte waterafvoer is belangrijk natuurlijk. Waar let u best op?

1. Meer afvoer dan aanvoer

Uw douchegoot moet meer water kunnen afvoeren dan er water uit de douchekop stroomt. Dat spreekt voor zich. Met de douchegoten van Carrodrain zit u op dat vlak alvast zeer goed. Ze hebben een afvoerdebiet van ruim 31 liter water per minuut. Ruim voldoende dus voor moderne waterbesparende koppen die meestal slechts rond de 10 liter per minuut aanvoeren. In grote douchecellen kan u werken met een koppelbare en verlengbare douchegoot zoals de Carrodrain Twiggi. Hiermee kan u het debiet eenvoudig verdubbelen door twee gootjes aan mekaar te koppelen. Het water zal dan sowieso altijd vlot afgevoerd worden.

2. Juiste afvoerbuis en hellingsgraad

De afvoerbuis moet een goede doorstroming verzekeren. De buis moet dus dik genoeg zijn: een diameter van 50 mm is perfect voor uw inloopdouche. Ook de hellingsgraad is belangrijk, de norm is 1 cm per meter. Vermijd een te steile helling. Daarin kunnen vuilresten achterblijven die achteraf opdrogen waardoor de buis kan dichtslibben. Ook een te vlakke afvoerbuis met een afwatering van minder dan 1cm per meter is te vermijden, hierin kunnen ook ophopingen ontstaan.

twiggi-kids.jpg

3. Vermijd luchtbellen dankzij een T-stuk

Een luchtbel in de leiding kan de afvoer vertragen of zelfs blokkeren. Luchtbellen ontstaan wanneer een horizontale afvoerbuis wordt aangesloten op een verticale hoofdafvoer door middel van een Y-stuk. De luchtbel kan zo ‘opgesloten’ geraken in de afvoer. Dus hoe vermijdt u deze bubbels? Simpel, door een T-vormig koppelstuk te gebruiken in plaats van een Y-stuk. Daarbij wordt de overtollige lucht automatisch mee afgevoerd in de stijgleiding. Handig.

4. Één afvoerbuis per sanitair toestel

Wanneer een bad leegloopt, creëert dit een grote onderdruk in de afvoer. Is die aangesloten op de afvoer van uw inloopdouche, kan die de sifon leegtrekken en ontstaat mogelijk geurhinder. Zeker als de diameter van de afvoerbuizen beperkt is. Hou dus de afvoerbuizen best gescheiden, met liefst per toestel een aparte afvoer. Kan de afvoer toch niet apart, voorzie dan ‘sniffers’ waar mogelijk. Die happen lucht bij een te grote onderdruk en houden zo de andere watersloten intact.

5. Hou de sifon makkelijk bereikbaar

Verloopt de afvoer in uw inloopdouche minder vlot? Dan zit er wellicht wat vuil in de sifon. Daarom is het goed regelmatig de sifon te reinigen. Dat is heel eenvoudig. Als u tenminste makkelijk aan de sifon kunt natuurlijk, zonder de hele vloer te moeten openbreken. Douchegoten van Carrodrain zijn zo gebouwd dat ze een makkelijk uitneembare sifon hebben, waardoor u die altijd vlot kunt proper maken.

Bezoek de website van Carrodrain voor meer technische info

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00

Enkel zondag gesloten. 

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten