menu
Steylaerts Logo
Blog Zeg vaarwel tegen schimmels in de badkamer!

Zeg vaarwel tegen schimmels in de badkamer!

Veel gestelde vragen
Het is snel gebeurd, wie de badkamer niet goed verlucht zet de deur open voor schimmels en die zijn maar moeilijk te verwijderen ! Maar waar komen deze schimmels vandaan? En wat is dé oplossing om dit in de toekomst te vermijden?

Oorzaak van schimmels

De komst van schimmels heeft maar één belangrijke oorzaak: weinig tot geen verluchting. Een warme douche na een lange dag doet wonderen, maar als je erna het raam niet open doet of de verluchting niet laat werken is je badkamer een broeihaard voor schimmels.

Daarnaast is temperatuur ook belangrijk in de badkamer. Wanneer je doucht moet je ervoor zorgen dat de temperatuur hoog genoeg is in de badkamer. Wie doucht in een badkamertemperatuur van 18°C zorgt voor enorm veel damp waardoor er nog meer schimmelvorming ontstaat.

Oorzaak-van-schimmels.png

Waar kan je schimmels vinden?

Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig: overal. Schimmels kunnen zich overal op zetten in de badkamer. De wanden en plafonds komen het vaakst voor, maar ook aan elektriciteitsplaatjes en zelfs op kitvoegen kunnen schimmels zich nestelen. Waar je soms niet aan denkt zijn kasten. In of achter kasten zijn schimmels graag aanwezig. Ver uit het zicht zodat ze hun gangetje kunnen gaan.

Waar-kan-je-schimmels-vinden.jpg

Schimmels verwijderen

Wie de schimmels op tegels, siliconen, plafonds, … wil verwijderen kan werken met de sanitair reiniger, verkrijgbaar in onze showrooms. Dit product zorgt ervoor dat schimmels maar ook andere stoffen als zeepresten, roestvlekken, … verdwijnen!

Schimmels voorkomen

Als je schimmels wil voorkomen is dit de vuistregel: verluchten, verluchten, verluchten! Dat kan zowel natuurlijk als mechanisch. Heb je geen ramen in je badkamer? Geen probleem! Als je met Steylaerts je badkamer renoveert zorgen wij ervoor dat er een verluchtingssysteem wordt geplaatst zodat schimmels geen kans maken!

Schimmels-voorkomen.jpg

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00

Enkel zondag gesloten. 

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten