menu
Steylaerts Logo
Blog Romantische badkamer voor Valentijn

Romantische badkamer voor Valentijn

Inspiratie

Hoera, Valentijn! Verras uw partner vanavond met een extra vleugje romantiek. De badkamer is daarvoor de perfecte plek. Met de juiste accessoires en een beetje voorbereiding creëert u snel een romantisch effect. Zes liefdevolle tips én een back-up plan.

Tip 1: warme sfeerverlichting

Gepaste verlichting brengt u meteen in de juiste sfeer. Bij uw badkamerrenovatie kunt u verschillende dimbare of personaliseerbare lichtbronnen laten installeren. Creatieve wandverlichting, lichtjes onder het bad, sfeerverlichting achter de spiegel, misschien wel spotjes in de nissen … Met smart verlichting kunt u echt alle kanten uit. Geen dimbare verlichting? Wees dan creatief met een led-strip of een nachtlampje! Of breng een leuke staanlamp of tafellamp naar de badkamer. Let er wel op dat die ver genoeg van het water blijft, zodat u enkel de juiste vonken hebt. Een tafellampje op batterijen is een veilig alternatief.

badkamer-sfeerverlichting.jpg

Tip 2: Romantische muziek

Valentijn is maar één keer per jaar, dus vandaag mogen de zeemzoete Spotify-playlists door de boxen klinken. Ga op zoek naar de liefdevolste afspeellijsten of maak zelf een persoonlijke romantische playlist vol nummers waar u en uw partner fijne herinneringen aan bewaart. In een stijlvol geïntegreerde muziekinstallatie in de badkamer klinken de liefdesliedjes eens zo mooi.

Tip 3: Kaarsen in de badkamer

Nóg romantischer is alle licht te vervangen door kaarslicht. Theelichtjes zijn geschikt, liefst zoveel mogelijk bij elkaar. Overdrijf gerust voor een keertje. Hoe meer vlammetjes, hoe grootser het resultaat. Een prachtige antieke kandelaar erbij geeft een schitterend feeëriek effect.

valentijn-badkamer-kaarsen-romantiek.jpg

Tip 4: de lekkerste geuren

Prikkel op Valentijn alle zintuigen en tover een lekkere geur in de badkamer. Ga aan de slag met uw favoriete parfum, kies het best geurende badschuim of brand speciale geurstokjes. Dompel de lekkerst geurende bruisballen in bad, of geniet van intense etherische oliën. Geurkaarsjes zijn ook altijd een goed idee. Zorg er wel voor dat de geuren samengaan zodat uw badkamer niet plots verandert in een zeepwinkel.

Tip 5: accessoires en hartjes

Even volledig over-the-top? Verander enkele accessoires in uw badkamer. Wat dacht u van een spotje vol hartjes tegen het plafond? Nieuwe handdoeken met een liefdevolle tekst erop? Misschien durft u wel rozenblaadjes strooien over de badrand? Laat met de vlinders in de buik ook de creativiteit vrij. Niemand beter dan uzelf weet wat in de smaak valt bij uw partner, toch?

rozenblaadjes-bad-romantiek-valentijn.jpg

Bron foto: zimmo.be

Tip 6: badschuim en comfort

Er moet ook schuim zijn natuurlijk, véél schuim. In het bad en in het glas. En zet die vloerverwarming ook maar eens goed hoog. Leg ook de handdoeken of badjas binnen handbereik. Zo hoeft u aan niets meer te denken en kan u volop genieten. Fijne Valentijn!

Back-up: boek een romantische sauna

Zijn de voorbereidingen misgelopen, de geurtjes vergeten of de lucifers op? Dan hebt u, slim als u bent, gelukkig een goed plan B. Nodig uw partner uit voor een heerlijk romantische sauna in de buurt! Enkele aanraders:

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00

Enkel zondag gesloten

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten