menu
Steylaerts Logo
Blog Badkamerrenovatie boost de prijs van uw woning

Badkamerrenovatie boost de prijs van uw woning

Veel gestelde vragen

Totaalrenovatie van de badkamer

Een Steylaerts-badkamerrenovatie is altijd een totaalrenovatie: we vernieuwen uw badkamer tot in de fundamenten. Niet alleen het sanitair, de meubelen, de verwarming en verlichting. Ook de wanden en de vloer, de tegels, de chape, de bezetting, alle leidingen en elektrische kabels. We steken echt álles in het nieuw. Dat verklaart onze indrukwekkende garantie van 10 jaar op alle renovatiewerken.

Dankzij zo’n grondige renovatie schiet de meerwaarde van uw nieuwe badkamer meteen de hoogte in! Dat geeft ook de financiële waarde van uw woning een stevige boost.

badkamerrenovatie-heist-op-den-berg-1.jpg

Energievoordeel van nieuwe badkamer

Bij de waardebepaling van uw woning speelt vandaag het energielabel (EPC-score) een grote rol. Ook daarop heeft een badkamerrenovatie een heel gunstige impact. Want een nieuwe badkamer maakt uw woning heel wat duurzamer. Veel meer zelfs dan u wel zou denken.

Nieuwe badkamers zijn sowieso veel zuiniger dan oude. De moderne toestellen alleen al: waterbesparende douchekoppen en kranen, energiebesparende led-verlichting. Een totaalrenovatie is ook het perfecte moment om de vloer, muren, plafond en rolluikkasten beter te isoleren. 

In combinatie met een duurzamere manier van verwarmen heeft dit zeker een kostenbesparend effect. Vloerverwarming bijvoorbeeld is een prima systeem om duurzaam te verwarmen op lage temperatuur. Ook met zonnepanelen kunt u kiezen om elektrisch te verwarmen.

Renovatie voor verkoop

Bent u van plan uw huis te verkopen? Veel kandidaat-kopers laten hun beslissing mee afhangen van de badkamer. Is ze ruim genoeg, praktisch ingedeeld, voelt de ruimte goed aan? Een mooie badkamer is een sterk verkoopsargument, een verouderde badkamer schrikt kandidaten mogelijk af. 

Zeker mensen die een instapklare woning zoeken, waar ze geen grote werken meer in willen laten uitvoeren. Door te investeren in een prachtige nieuwe badkamer overtuigt u sneller kandidaten, én kunt u de vraagprijs van uw woning opkrikken.

whatsapp-image-2023-07-05-at-103752.jpeg

Less is more

Kies voor uw nieuwe badkamer best neutrale, tijdloze kleuren uit, zoals grijze, beige of natuurlijke tinten. Dat vinden de meeste mensen mooi. Denk ook goed na over de inrichting: less is more! Denk dus zeker aan een inloopdouche of kies een bad-douche-combinatie. Vermijd verloren hoekjes en creëer voldoende opbergruimte, zodat de badkamer ordelijk en rustig oogt. Vloerverwarming en dimbare verlichting geven uw badkamer een instant upgrade.

Laat u samen met de badkamer ook de wc-ruimte vernieuwen, kan dit een extra pluspunt zijn voor kopers. Of creëer een extra toilet op een verdieping waar er nog geen is. Kopers kijken vooral naar hun comfort op lange termijn: geen toilet dicht bij de slaapkamer hebben kan voor sommige mensen een afknapper zijn.

Vraag advies aan experts

Laat u uw badkamer renoveren om uw woning te verkopen, laat u dan niet leiden door enkel uw persoonlijke voorkeuren, maar vraag advies over de trends en smaken van kandidaat-kopers. Tegels in zachte tinten combineren goed met meer uitgesproken kleuren in de accessoires. Zo kan de nieuwe bewoner een eigen kleurenpalet instellen met handdoeken, matjes en andere opvallende voorwerpen. Helemaal volgens zijn of haar smaak.

badkamerrenovatie-heist-op-den-berg-3.jpg

Verkooptips

Hoeveel is uw woning vandaag waard? En hoeveel zou de vraagprijs kunnen zijn met een spiksplinternieuwe badkamer? Nadat u uw woning hebt laten schatten door een expert, kom langs bij Steylaerts en vertel ons over uw (ver)bouwplannen. U krijgt bij het eerste gesprek meteen een transparante offerte op uw maat.

Zorg ook dat de badkamer volledig in orde is. Proper, aantrekkelijk en instapklaar. Kiest u bijvoorbeeld enkel nieuwe tegels, zonder ook de verouderde leidingen onder de vloer te vervangen, is de kans groot dat de nieuwe eigenaar de vloer alsnog moet uitbreken om later nieuwe leidingen te plaatsen. Het is dus vaak beter de volledige badkamer te renoveren, zodat de kandidaat-koper weet dat hij/zij geen extra budget hoeft opzij te leggen voor de latere renovatie.

Laat u adviseren

Bent u van plan uw badkamer te renoveren? Of wenst u daarvoor eerst advies van een badkamerexpert? Maak een afspraak. Wij maken graag tijd voor u.

Maak uw afspraak

welkom.jpg

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00

Enkel zondag gesloten. 

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten