menu
Steylaerts Logo
Blog Badkamertrends 2023: puur quality time!

Badkamertrends 2023: puur quality time!

Inspiratie

Meer dan ooit is de badkamer dé plek in huis om even tot rust te komen. Dat is ook te merken aan de badkamertrends voor 2023. In de nieuwe badkamer verschuift de focus naar wellness, ontspanning en rust. Pure quality time! Daarvoor zorgen natuurlijke elementen, vormen en kleuren. Ook duurzaamheid blijft belangrijk. Dit zijn de vijf badkamertrends van 2023.

1. Organische en afgeronde vormen

De badkamer is anno 2023 meer dan ooit een knusse, warme plek om tijd te maken voor onszelf. Organische vormen maken de ruimte zachter, natuurlijk en comfortabel. Geen scherpe hoeken meer: meubels, accessoires en zelfs muren zijn steeds vaker afgerond. De nis aan de inloopdouche krijgt een sympathiek boogje, ronde spiegels vervangen rechthoekige, bolle waskommen krijgen fijne rondvormige kraantjes. Een sierlijk elliptisch vrijstaand bad maakt de badkamer helemaal af.

Tip: u kunt dit gevoel nog verder versterken door te kiezen voor tegels met een afgerond reliëf of een meubelkast met half afgeronde latjes.

Bron foto: Detremmerie

2. Puur natuur en luxe

Steeds meer natuurlijke materialen vinden hun weg naar de badkamer. Ze zorgen voor een extra zen-gevoel én luxe. Natuursteen komt mooi tot uiting in de vloeren en wanden, en is ook heel chique in wastafels en waskommen. Luxetegels met marmerlook en Italiaans ceppo di gré zetten vandaag de toon in de luxueuze badkamer. Opmerkelijk is ook de steile opmars van travertin. Deze natuurlijke beige kalksteen met de karakteristieke gaatjes dompelt de badkamer onder in een aangenaam zuiders karakter.

Ook hout blijft razend populair. Inheemse houtsoorten zoals donkere walnoot en mooi eikenhout creëren warmte en gezelligheid. Nog luxueuzer wordt het wanneer u de houten elementen combineert met stijlvol gekleurd kraanwerk zoals goud, koper en wit. Ook plantjes doen het altijd goed. Die mogen in 2023 gerust heel groot zijn, voor een optimaal natuurlijk effect in de ruime badkamer. Ook kleinere plantjes zorgen speels voor levendigheid en harmonie.

Natuurlijke materialen in de badkamer
Natuurlijke materialen in de badkamer

3. Aardkleuren en ton sur ton

Nu we het toch over kleuren hebben: wat is de trendkleur van 2023? Voor de badkamer zijn het vooral de aardkleuren die de mensen bekoren. Logisch, als we de andere trends er even naast leggen. Rustgevende grondtinten ademen onbewust de sfeer van de natuur uit. Het kleurenscala is verrassend breed: van lichte zandkleur tot beige, greige (grijs-beige), taupe en olijfbruin. In alle soorten gradaties. Ook terracotta doet het, net als vorig jaar, enorm goed. In tegels én in accessoires zoals fijne artisanale kruikjes of potjes.

Héél 2023 is ‘ton sur ton’ of ‘kleur op kleur’: één overheersende basiskleur die terugkomt in verschillende tinten. In de tegels, de kastjes, het krukje, het kraanwerk. Zelfs de wasmand, het matje en de handdoeken! Zo vormt de monochrome badkamer één harmonisch geheel. En door de subtiele variaties in tinten blijft de badkamer lekker fris en speels. Zeker als u er met accessoires in een complementaire kleur wat extra contrast in brengt.

ton-sur-ton-badkamer-monochroom.jpg

4. De luxe van marmer

U verdient best wat luxe, nietwaar? Ook al pakken we in 2023 de overige kamers in huis wat soberder aan, in de badkamer mag het gerust een tikkeltje luxueuzer. Vooral met de juiste tegels maakt u het verschil. Tijdloos marmer is al in trek sinds grote Romeinse keizers er hun weelderige paleizen mee optrokken. Eeuwen later blijven tegels met marmerlook nog altijd populair.

Wél krijgen ze vandaag een leuk hedendaags tintje mee. Opvallend veel mensen kiezen tegenwoordig voor luxe-marmertegels met een subtiel kleurtje erbij. Zachte grijze tegels met fijne goudadertjes doen het heel goed. Of wat dacht je van een tikkeltje warmer: zandkleurig met krachtige nerven in schitterend kobaltgroen, of zelfs in het blauw? Heel trendy én stijlvol bovendien!

marmer-marble-goud.jpg

5. Duurzame badkamer

Los van de vormen, materialen en de stijl blijft duurzaamheid een belangrijke factor bij de inrichting van de nieuwe badkamer. We hebben maar één planeet, dus gaan we er beter verantwoord mee om. Ook de drastisch verhoogde energieprijzen dwingen ons tot nieuwe keuzes. Dus zijn vloerverwarming, infraroodpanelen en duurzame materialen een evidentie in 2023.

De trends die we voorbije jaren al merkten, gaan er nog op vooruit. Denk aan water- en energiezuinig sanitair zoals slimme douchekoppen, waterbesparende kranen en digitaal personaliseerbare verwarming. Duurzame keuzes zonder dat u aan comfort hoeft in te boeten. We kiezen ook bewust voor kwaliteit, zodat de toestellen en accessoires veel langer meegaan. Ook dat is duurzaamheid. En het geeft ook extra gemoedsrust als u weet dat uw badkamer jarenlang meegaat.

duurzaam-sanitair.jpg

Bron foto: Facq

Hoe ziet uw nieuwe badkamer eruit in 2023?

Ook u verdient in 2023 de grootste zorg. Benieuwd hoe u binnenkort in uw nieuwe badkamer zelf tot rust komt? Kom langs in onze showroom in Lier of in Temse, laat u inspireren door onze verschillende badkameropstellingen en wij tekenen samen met u uw nieuwe droombadkamer uit.

Maak een afspraak

Uw badkamerrenovatie begint in onze showroom

showroom-steylaerts-lier.jpg

Showroom Lier

4.5

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten
Magazijn maandag - vrijdag: 9u00 - 18u00

showroom-steylaerts-temse.jpg

Showroom Temse

4.6

Maandag - zaterdag: 9u00 - 18u00
Enkel zondag gesloten
Magazijn maandag - vrijdag: 9u00 - 18u00